lördag 14 juni 2008

Blir det några föl nästa år?
Ja, vad ska säga. Betäckningssäsongen hittills har ju inte gått strålande. Kollade Samantha i onsdags, men hon var inte dräktig. Vet ej vad som är fel. Enligt hingstägaren så är spermakvaliteten ok och han har haft bra dräktighet tidigare. Igår körde jag henne till Flyinge och hon var brunstig så det har beställts sperma till idag, hon är nog redan seminerad. Dessutom bestämde vi att ett bakt.prov skulle tas. Det är nästan så att jag hoppas att hon har en infektion, då vet man i alla fall varför hon inte har tagit sig och det går ju att behandla.

Även Ophra och Grynet fick ut och åka i onsdags. Ophra började visa brunst i tisdags kväll. Först åkte vi till Flyinge för att ta ett bakt.prov. Hon blev ju infekterad efter sin förlossning eftersom efterbörden tog så lång tid på sig att komma ut. Trots två behandlingar kände jag mig inte säker och ville för säkerhets skull göra ett prov. Fick svar igår, och (självklart) är hon fortfarande infekterad. Vi ska avvakta till måndag och bestämma vidare behandling då. Ja, Ophra och Grynet är hos hingsten i vilket fall. Jag körde dit dem efter att vi hade varit på Flyinge i onsdags. Allt verkade bra. Ophra och Grynet fann sig till rätta och vi betäckte henne även innan jag åkte därifrån.

Ophra betäcks i år med welshhingsten Dahlåkras Ikon. Läs mer om honom på http://www.dahlakra.se/stuteri.

Jag har ju redan bestämt att det ska pluppa ut två stycken skimmelpojkar nästa år... Alla som läser detta kan väl hålla tummarna!


3 kommentarer:

 1. Följer fortsatt utveckling med spänning. Tillvaron ska nog räta ut sig även om bilderna ligger på sned ;)

  SvaraRadera
 2. Jag håller så klart tummarna för att årets betäckningsresultat skall vara givande. Hur skall vi annars kunna gämföra våra små som kommer nästa år?? Studien blir inte det samma då...
  Förresten. Ska inte visa Knatte på Bärsjölagård. Har aldrig varit min tanke... Bara Rita där. Kanske knatte på Bollerup, vi får se... Hur gör du?

  SvaraRadera
 3. Ta me Tusan! Nu är det ju verkligen sant! Högås hemsida är uppe. Kul! Lite oväntat men på något vis ändå inte. Trodde bara inte att denna dag skulle komma så här oprovocerat...

  Kram från Nathalie - en vän i verkligheten och nu även på nätet...

  SvaraRadera