måndag 11 augusti 2008

Caramis tävlingsdebut och senaste nytt från stuteriet

I lördags debuterade Caramis (f-04, utbildningsponny ägd av min kära sambo) LD på Frosta ridklubb i Hörby. Hon skötte sig exemplariskt och verkade hur lugn och rutinerad som helst.
Vi kom runt med fyra fel. Rivningen kom på en oxer i lite nedförslut där jag inte riktigt fick tillbaka henne och då petade hon med fram.

Tyvärr tillhör det vår vanliga tur att filmkameran ska krångla precis vid sådana här tillfällen. Den här gången var det bandet som olyckligtvis tog slut precis när jag hade hoppat första hindret... Suck. Ja ja, vi får ha bättre koll till nästa gång. Nedan följer dock en liten stilstudie.
Vad gäller stuteriet så var Samantha på 30-dygns koll i fredags och till vår glädje såg allt mycket bra ut. Om det håller i sig hela vägen så blir det nytt föl här på gården första veckan i juni nästa år.

Idag har även Ophra varit på kontroll. Hon visade brunst för några dagar sen så egentligen var det väl ganska givet, men jag ville ändå vara på den säkra sidan. Tråkigt nog så var det som vi trodde, hon är inte dräktig. Det kanske är bäst ändå. Nu får hon chansen att återhämta sig ordentligt och bli stark igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar