söndag 19 april 2009

GRÄS!

Jippie! Gräs under hovarna och öppna ytor!

Ja, ungerfär så ser det väl ut som att de säger, mina tre ungponnyer på bilden ovan. Från vänster: Vanilla, Grynet och Totte.

Idag har vi alltså haft betessläpp här, eller försläpp kanske vi ska kalla det, för det kommer fler hästar i början av maj och då ska allihopa få gå på vårt stora bete. Idag släppte vi ungponnyerna + avelsstona (Ophra och Samantha) på det betet där vi brukar ha ston med föl. Det känns alltid lika härligt när man ser dem släppa loss och sedan börja beta nästan hysterisk. Det där första vårgräset är oslagbart - inget är så gott som det.

Gänget på språng!

Vanilla och Ophra sträcker ut.


Ophra nästan ligger ner i kruvorna...

Igår (lördag) var det tävling i Vinsöv. Hera gick två klasser, 1.10 + 1.20. Alltstå debut på ny höjd. Det gick helt ok. Det var nog den svåraste bansträckningen hon har gått, lite knepiga linjer med hinder ganska vinklade och nära väggen. I första klassen hade hon två ner, i övrigt hoppade hon faktiskt super och höll ett mycket lugnare och jämnare tempo än sist vi var iväg. I andra klassen, vilket var första gången på den här höjden, hade hon en rivning. Klart godkänd debut. Lite kvar att fila på, men sen hoppas jag att nollorna ska rada upp sig. :-)

Eftermiddagen idag fick ägnas åt löshoppning. Det var Alex, Curre och Reppe (Ingrids cobhingst från stuteri Sting). Alla killarna var duktiga och är roliga att jobba med. Efter löshoppningen fick Reppe stanna kvar här hos oss. Meningen är att jag ska rida in honom och utbilda honom under några månader. Ska bli roligt - äntligen ska jag få rida på en welsh cob!
1 kommentar:

  1. å du fick dina bloggbilder tillslut :) Jag såg ju fram emot att få se den blåa hunden :)

    SvaraRadera