fredag 22 januari 2010

Big Mama!

Vi har fått en ny inneboende i stallet. Det är min goda vän Saras häst Zistan. Hon är här på BB kan man säga. Zistan är nämligen dräktig och är beräknad att föla 26 mars. Meningen är att hon ska göra det här och sedan gå på bete tillsammans med Ophra och hennes föl i sommar. Innan Zistan klev innanför dörrarna så var Hera störst i stallet med sina imponerande 155 cm i mankhöjd, men nu får hon se sig slagen för Zistan är 170+! (Megastor för oss ponnyfierade människor här på Högås)

Den stolte fadern till det kommande fölet är Ludwigs Champion 1129 (vill du läsa mer om honom kan du gå in på http://www.waldhof.se/). Zistan själv är e Just 4 You - Colombo (läs mer här ) och har utbildats och tävlat upp till 1.30-hoppning av Sara.

Att Zistan har flyttat hit innebär också att Sara och jag har inlett ett samarbete. Några gånger i veckan kommer hon hit och hjälper till att rida. Det känns både bra och inspirerande. Något jag gör när jag utbildar mina hästar passar tydligen ihop med Saras ridning, för mina hästar går alltid så himla fint med henne. Jag tycker att sättet hon jobbar Hera på är super! (och jag tror att Sara är rätt nöjd med den ridfördelningen också) :-) Kul att ha någon att rida tillsammans med!

Zistan på vårt bete sommaren 2006. Nu är hon aaaningens rundare! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar