måndag 20 januari 2014

Magont och stormvindar


Mina älskade hundar Signe och Melba vet hur man bäst hanterar oväder - man går helt enkelt inte upp ur sängen!

De senaste dagarna har verkligen inte varit något att hurra för. En oavbruten hård och skoningslös vind har blåst dag som natt och det har inneburit att det har bildats stora snödrivor över vägarna. Det har inte varit läge att varken rida utomhus eller köra iväg med transporten. Ett riktigt dödläge alltså. 

I lördags bjöds det dock på en ljusglimt. Clinic på Eslövs RK med tre svårklassryttare, en i hoppning, en i dressyr och en i fälttävlan, som alla berättade om hur de har jobbat sig till den position de har idag och vad som krävs för att nå GP. Det var Anna Hassö, Mattias Jansson och Peter Eriksson som vi fick lyssna till - och se rida såklart. Alla tre sa faktiskt samma sak när det kom till hästar och talang: det är upp till ryttaren att ta fram det bästa ur varje häst. Med rätt utbildning kan de allra flesta hästar komma ganska långt. Man måste vara målmedveten, envis och inte ge upp när det går dåligt. 

Så fort snödrivorna går att forcera igen så ska vi fortsätta jobba på att aldrig ge upp :-)

Idag har jag haft en jobbig dag med ont i magen som envis förföljare. Hoppas att det är borta till imorgon för då har SMHI lovat lite mindre vind. Ja, inte vindstilla såklart, men vindbyar som baaara går upp till 15 m/s istället för 20m/s. Tackar! Eeeh... Men det är alltid något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar