tisdag 24 februari 2015

Tävling: Skabersjö, hoppning 90 cm (LC)

Framridning i solsken

I söndags bar det av på tävling igen. Mot Skabersjö närmare bestämt. På schemat stod att ta sig an en 90 centimetersklass (LC för d-ponny). Vi kände efter förra tävlingen att vi nog är färdiga med 80 cm, samtidigt som vi tycker att det är lite tidigt att hoppa 100 cm (LB). Hon gör det okomplicerat på träning och inte heller kombination som tillkommer fr o m den höjden är något problem, men hon är orutinerad i tävlingssammanhang och vi vill att det ska kännas enkelt och lustfyllt för henne.

Framridningsbanan var lite blöt och geggig - inte Vanillas favoritunderlag så Karro travade bara litegrand och skrittade mest. Sen fick man komma in och rida i en del av framhoppningsridhuset. Där var hon jättefin och lydig. Nästa anhalt var framhoppningen. Den fungerade också bra. Runda jämna språng. Hon såg avslappnad ut. 

Själva rundan gick fint. Hon hoppade bra, lyssnade bra och verkade trivas bra. Felfri på hinder i både grunden och omhoppningen. Tiden räckte till en tredjeplats (och då valde Karro ändå att ta det lugnt). Det blev ärevarv den här gången också! :-) Det är kul med hopptävling!


Vanilla och Karro har mottagit sin rosett

Ärevarv

Nöjt ekipage efter avslutad ritt. Rosett och hederspris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar