fredag 8 maj 2015

Tävling två dagar, Willands RF

På väg mot tävling.

Torsdag 30/4 och fredag 1/5 bjöd på tävling för vår del. Claudius och Karro startade FEI lagtävlansprogram första dagen och FEI individuella mästerskapsprogram dag två. Det gick bra för oss och det kändes skönt efter de lite motigare starterna i Åstorp sist.

FEI lagtävlansprogram: Överlag känns allt lite stabilare och de olika momenten blir mer och mer befästa. Det finns många saker att fortsätta utveckla med det är ändå tydligt att nivån har höjts. Om man mäter det i domarnas poäng så fick ekipaget till exempel sjuor och en åtta på skrittpiruetterna, en åtta på ryggningen( sju respektive sex komma fem av de andra två), två av tre domare hade sjuor (och en sju komma fem) rakt igenom på alla skolorna. 

Domarnas totalprocent varierade lite, men två av tre domare hade ekipaget som etta och det blev också slutresultatet! Seger i klassen på 69,573 procent!

Ett varv runt banan innan startsignalen första dagen.

Fin längning i trav.

Fin siluett.

FEI individuella mästerskapsprogram: Vi har kommit fram till att Claudius nästan alltid känns lite mer avslagen andra dagen om man tävlar två dagar i rad. Karro tycker att det är svårare att få honom riktigt med sig och att hålla sig kvick och driva ordentligt bakifrån hela tiden. Lite knixigare program också med mästerskapsprogrammet, framförallt skolorna, i alla fall för vår del. Jag tycker att det gick bra även den här dagen. Mycket var bra, men går också att förbättra.

Resultatet blev 68,130 procent och tredjeplatsen var vår!

Mellantrav

Öppna

Nu har vi en start kvar den här tävlingsperioden, det blir i Dagstorp 14/5, sen är det träning och åter träning som gäller fram till i slutet på Juni. Då är det ponnyderbyt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar