måndag 12 oktober 2015

Hoppskola 1.0

Ja, som rubriken antyder så är det grundskolning på gång. Mina båda fyraåringar, som ju inte har blivit inridna förrän under våren respektive sommaren i år, har nu kommit till det stadiet när det är dags att börja hoppa uppsuttet. Dit har även Karros häst, Bigge, tagit sig. Han är ett år yngre än de andra men han är riden nästan mer så det är hög tid.

Vi började förrförra veckan och följde sedan upp med samma övning i helgen som var. Det var mycket enkelt, som det ska vara i början. Först trav och galopp över bom på marken i båda varven och sen höjde vi upp till ett litet kryss på ena långsidan och ett litet räcke på andra långsidan. Båda med bommar som infångare för att skapa de bästa förutsättningarna för att hästarna bara skulle tänka framåt rakt på hindrena. Även dessa hoppade vi i först trav och sedan galopp. 

Alla tre hästarna skötte sig riktigt bra både första och andra gången. Inga direkta tveksamheter eller överhoppande. Alla tog det för vad det var, småskutt. 

Karro och Stene i galopp på väg mot krysset

Hoppa är inga problem, svårigheten ligger i att styra tycker i vissa fall tycker piloten...

Fin sväng mot räcket

Ledigt och lätt!

Bambi klev av lite stort med mig första gången. Jag fick försöka hänga med.

Nytt försök, på väg mot hindret igen.

Den här gången blev det mycket bra!

Karro värmer Bigge i power-galopp

Här är en illustration över hur man inte ska ta sig an hinder. Då är det lätt att få en bom mellan frambenen och falla på näsan. 

Gör om och gör rätt - här blev det bra.

Räcket hoppar Bigge glatt och villigt.

Nästa omgång av hoppskolan blir nog till helgen. Då har vi tänkt att utöka med två hinder på rad. Vi får väl se hur många som kan hålla sig på linjen då! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar