lördag 29 april 2017

Betessläpp omgång 1

Full fart med Arion i täten!

Den efterlängtade dagen var äntligen här idag - dags att släppa på bete! Morgonen inleddes med en rask promenad till det mindre betet, där Arion och hans på Högås övervintrade kompis Entry ska gå tillsammans, precis som förra sommaren. Uppmärksamma bloggläsare har kanske redan noterat att de inte är ensamma på bilden ovan, men den historien tar vi en annan dag...

Det blev inte så många bra bilder på grabbarna tyvärr. De sprang ur bild, hmm. Härligt tyckte de att det var i alla fall och det är alltid lika roligt att se glädjesprången. Det tröttnar man liksom aldrig på att få uppleva. 

Här tycker jag att både Arion...

...och Entry ser ut som åringar?!

Tänkte nästan skippa de där bilderna, men så kände jag att det kan vara en rolig jämförelse att kunna göra om jag tar nya bilder lite senare i sommar. Utveckling är alltid intressant att följa.

Arion multi-taskar lite.Han kan både springa och försöka bita sin polare på samma gång. 

Flaggdag? Arion verkar tycka det i alla fall ;-)

Vi lämnade nöjda pållar med nosarna i gräset och vände hem till stallet. Dags för nästa släpp. På det stora betet blir det ett riktigt brudgäng i år. Pydde (Högås Pudding) ska få sällskap av två jämnåriga kamrater från förra året. Därtill kommer det fyra ettårsston och två ston med föl. Idag blev det ett återseende för Pydde och Energy, eller Ettalina som hon också kallas. Övriga ungston kommer på måndag. 

Energy är faktiskt född här. Det är våra vänner Olof och Frida Smith, Stall OS-hästar, som är uppfödare och mammahästen Caracotta fick i uppdrag att klämma ut sin fölis här hos oss det året. Här kan man läsa och se bilder från när det begav sig.

Telefonkontakt med Frida bekräftade vilken kvalitetsuppfödning det är - hon gick rakt in i släpet som en rutinerad tävlingshäst. Tio minuter, sen rullade de in på gårdsplanen. Vi tog våra ungston och promenerade upp till betet, gick in en bit i hagen och släppte dem. Showtime! Eller inte så mycket faktiskt. Det var liksom tråkigt lugnt. Lite pip, nåt travsteg, men annars mest gräsätning. Och jag som hade kameran i högsta hugg. Frida fick göra en insats och valla dem lite. Allt för konsten :-)

Pydde säger hej

Kompisar sen förr ju!

Läcker! En riktig pudding :-) 

Spännande att få vara på bete igen!

Someone is tellin´us to move...

So let´s move!

More moving.

Naturliga cavaletti på det här betet.

Vi lämnade två mycket nöjda tjejer ute på betet och gick tillbaka mot grinden. När vi precis nått fram och ska gå ut så var det någon som förstod allvaret. Den gula prinsessan vill inte riktigt vara utan sin matte. Hon kom sättandes efter oss i full fart. Hon är en darling min Pudding!

Pydde i full fart efter oss.

Energy fick ta fram stortraven och hänga efter den lilla räkan, även om hon inte alls hade samma separationsångest.

Nästan framme vid grinden. Svansen på ryggen såklart. Det är något nästan alla Högås-ponnyer kan. Jag är inte helt nöjd med den egenskapen...

Men vad är väl en matte mot vad som synes vara oändligt många grästuvor som bara väntar på att få bli betade? När jag gick för att titta till dem på eftermiddagen verkade den värsta matte-längtan ha lagt sig. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar