onsdag 7 januari 2009

Nere på knä = nere för räkning?

Solsken i luften och ett lätt täcke av pudersnö vilade över våra fält här hemma. Inte kan man väl åka till ridhuset en sån här dag tänkte jag. Att hästarna inte har arbetat på nästan en vecka på grund av besök i Göteborg, dåligt väglag mm var ett försumbart argument när jag överlade med mig själv. Jag körde på den gamla dängan "Det går NOG"...

Först ut (och den enda som kom ut skulle det visa sig) var Hera. Jag började några varv på ridbanan. Visst hon var ganska spänd och bockade lite när vi kom till kortsidan, men det var ändå klart hanterbart. "Ska du inte rida lite till här innan vi går till fältet?" undrade mamma, som jag hade släpat ut för att ta fina vinterbilder på mig och hästarna. "Nej, nej" svarade jag, "Det är mycket bättre underlag där ute på fältet."

Och visst var det härligt! Allt var perfekt. I säkert fem hela minuter. Ok, Hera var kanske en aning (stark underdrift?!?!) spänd och gjorde några luftsprång, men jag tyckte att jag hade rätt bra koll. Fel av mig. Sen kom nämligen finalen, och den var mig övermäktig. Den ofrivilliga avsittningen var oundviklig. Jag landade på knäna - bara knäna! Min vackra svarta fara tog ett eget varv över fältet i ett något (läs mycket) högre tempo än vad vi hade haft tillsammans.

Nåja, det gav mig tid att halta tillbaka hemåt och så småningom kunde vi alla (då var lillasyster inkallad också) samlas på baksidan av gården där våra hagar ligger. När Hera hade fått nog av livet i frihet sprang hon till sina vänner igen.

Nu sitter jag här med knän stora som tennisbollar. Lite typiskt, men Hera har i alla fall fått röra sig ordentligt. Nya tag imorgon!

Ja, så här såg det alltså ut, före störtdykningen. Härligt, eller hur!

2 kommentarer:

  1. Heta, heta Hera ... tur att det gick bra ändå. Jag säger som när du var liten: Upp igen!(Men det hjälper väl inte att jag blåser på de där knäna?)

    SvaraRadera
  2. Hur är det nu igen, den som trillar av måste bjuda på tårta?! Eller nu för tiden går en vinflaska bra också. Men i mitt fall föredrar jag tårtan! Tänk, inte trodde jag att det skulle komma en tårta så snart efter födelsedagen.... Där ser man :)

    SvaraRadera