torsdag 15 januari 2009

Oj så fint det blev!

Idag, ungefär ett år efter de beställdes, är de äntligen på plats! Vilka då? Våra boxdörrar såklart!
Vi har ju gjort vårt stall från "scratch" så att säga. Ja, alltså inte byggt själva byggnaden, men renoverat den från grunden. När vi var här och tittade första gången stod det kor och grisar i stallet. Sedan dess har det pågått ett planerande och byggande, mer planerande och funderande - lite problemlösning - och byggande igen. Och fortfarande har vi en stor del kvar. Den byggnationen ska ske i sommar. Som det ser ut idag har vi fem boxar och två lösdrifter/storboxar.

Allt har skett i etapper och man glädjs väldigt åt varje ny detalj som faller på plats. Självklart har jag förevigat det fina jobb som Micke har utfört idag och ska dela med mig till alla som vill se:


Samantha tittar upp bakom sin nya fina dörr.
Vadå?! Bara en grå vanlig dörr?!?!

Tvivla icke på den magiska stämning som infann sig i stallet när den kom på plats. Alla som har gett sig in i en stor renovering vet vad jag talar om! Man lever i olika konstallationer av tillfälliga lösningar och mer eller mindre krångliga andrahandskompletteringar. Believe me, I´ll show you!

Första gången våra hästar fick komma in i stallet var en mycket kall natt. Boxarna var precis uppmurade och vi hade fått låna hemmatillverkade dörrar av plywood. (Tack!) Micke stod ute i stallet och monterade dörrar till halv tolv på natten, glatt påhejjad av mig som så gärna ville få in hästarna (Snö o drivis på tvären kändes det som). Vi hade inte hunnit få upp några galler mellan boxarna och vi hade fem hästar, men bara fyra färdiga boxar. Lyckan var ändå total när de stod där på plats (Hera och Juno var ju rätt små på den tiden och fick dela på den största fölboxen som är på 16 kvadrat). Så här såg det ut då:


Lobie längst till vänster, Hera och Juno i mitten och Gunnar till höger.

Och varför kändes det så otroligt stort och lyckosamt då? Joo... för så här såg det ut innan vi påbörjade vår byggnation...

Samma vinkel som bilden ovan. Love the color!

Om du fortfarande inte har greppat storheten i de fina boxdörrarna vi monterat upp idag ska jag vidga perspektivet ytterligare.
Bilden är tagen första gången vi var och tittade på vår underbara gård.

Visst är de söta! Lite annorlunda mot vad som föds upp här idag... :-)

2 kommentarer:

  1. Ja, tänk vad fort man glömmer. Kan bara instämma och le :) det är jättefint.

    SvaraRadera
  2. Jätte fina dörrar! Är det samma material som mina boxar?
    Tänk i bland måste man knäppa sig själv på näsan för att inse hur långt man faktiskt har kommit i den ständigt pågående renoveringen. Det är så lätt att bara se allt man har kvar och bortse från allt man faktiskt har åstakommit. Stort som smått, allt tar sin tid. (som man aldrig riktigt kunde föreställa sig när man började - även om man tyckte att man tog till med råge).
    Ni ÄR så duktiga, både du, din stalledräng och de andra två gårdstomtarna :)

    SvaraRadera