söndag 15 februari 2009

Lite men nyttigt

Söndag, och dags för löshoppning igen. Pudersnön ligger envist kvar över fält, åkrar, vägar och självklart ridbanor. Det ser ut som om den tänker stanna ett tag till. Som nämnts i tidigare inlägg så anpassar vi oss efter rådande omständigheter och verksamheten fortsätter...


Nathalie och jag bestämde oss för att köra en lightversion idag. Ponny-pojkarna fick rasta sig lite lätt och hoppa över ett litet hinder. Mest för att de ska komma in i en rutin och känna sig trygga.
Looki (Galinas häst) fick vara förlöpare och göra upp ett spår i snön. Hon höll sig mycket lugn idag och det märktes att hon anpassade sig efter underlaget. Inget race alltså.


Sen fick Alex komma ut och leka. Han är alltid på topp när han kommer hit och ropar lockande till damerna i hagen, men han sköter sig alltid och så fort vi börjar hoppa är han helt fokuserad på uppgiften.



Alex in action!



Next; Curre. Även han var duktig och fokuserad. Det uppstod dock ett förvirrande moment, och det var när Nathalies man la sig ner och gjorde en snöängel mitt på ridbanan (svaret på den givna frågan är nej, han är inte så hästvan)! Curre fick stoora ögon och en lätt höjd svans... I övrigt flöt allt på bra. Curre fick även idag enbart hoppa ett litet räcke. Hjälphinder och oxer tar vi först när underlaget är stadigare.


Snö eller ej, Curre hoppar snällt ändå.


Han har ett härligt tryck och det ska bli spännande att se hur detta utvecklas...


Nyfikna på hur det ser ut "på riktigt"? Här kommer ett litet smakprov. Tänkte att det kunde vara kul att få sen en filmsnutt nu och sen senare i vår för att riktigt kunna följa utvecklingen. "Tomten" som springer runt genom snön är jag! :-)




2 kommentarer:

  1. Tack för en trevlig dag i snön och framför datorn! Ledsen för "barnet på ridbanan". Kanske att han ville demonstrera hur livet kommer bli efter april... Vem vet? Skönt att han somnade sött på soffan sedan. Som ett äkta barn efter lite snölek...

    SvaraRadera
  2. Roligt med rörliga bilder. Det måste jag också testa.

    SvaraRadera