söndag 8 februari 2009

Vi trotsar naturen...

Igår var det flera plusgrader och det töade på bra. Under natten var det såklart tvunget att snöa. Men ingen snö i världen kunde längre stoppa oss - nu ska det löshoppas! Och så blev det.

De som hade turen att få vara med om händelsen var Curre och Vanilla, Nathalies welshhingst Alex och Galinas fyraåring Looki.

Alex fick börja. Han har bara löshoppat en gång förut och det var i höstas. Men vilken naturbegåvning. Han är verkligen klok och mogen, hoppar med jättefin teknik och balans.


Kolla stilen! Den här tekniken är det inget fel på...


Efter det var det Curres tur. Det här var något helt nytt för honom. Superkul tror jag att han skulle säga om han fick kommentera det själv. Han fattade mycket snabbt var han skulle stanna, när han fick gå igen osv. Hindret tog han sig an med gott mod men ändå stor försiktighet.



Curre mäter sina krafter över ett litet räcke.




Stilstudie i trav.




Nästa ponny att äntra banan var Vanilla. Hon har ju gjort detta ett fåtal gånger (två tror jag) förut, men är lite blyg när det gäller att våga galoppera på. Om hon får välja så tar hon gärna till "älg-traven" istället. Idag gick det dock mycket bättre och även om det blev korsgalopp lite då och då så höll hon den ändå. Hon är också duktig på att ta start- och stoppkommandona.




Väl framme vid hindret så tar man sig alltid över.





Vanilla visar prov på en inte helt oäven bakbensteknik.



Till mattens lycka så landar hon i rätt galopp!



Avslutningsvis var det Lookis tur. Och här gick det undan kan jag säga. Lite överskottsenergi som ville komma ut! Looki går som tåget, man behöver bara peka var hon ska styra :-)



Sammanfattningsvis så kan man väl säga att vi var mycket nöjda med alla hästarna. Pojkarna som ju satsar mot ett treårstest känns väldigt lovande. Ska verkligen bli spännande att följa utvecklingen. Det kommer mera... Håll utkik.

2 kommentarer:

  1. Hmmm... Det var nog inte så jag menade men snällt att Alex fick vara på bild i din blogg med!
    Var lite jäktad så det blev bara en bild...
    Kanske hinner åtgärda det idag.
    Kram N

    SvaraRadera
  2. Älgtrav kan väl aldrig vara fel ... Go, Vanilla!

    SvaraRadera