söndag 23 augusti 2009

Rapporter från före detta Högås-bor

Heras lillasyster Juno har gjort sin tävlingsdebut. Vi köpte henne som ettåring och sålde henne på hösten när hon var tre. Och hon kunde inte ha hamnat hos en bättre ny ägare. Min mycket goda vän Klara, fd studiekamrat från hippologtiden och numera chef på Billdalsriklubb, var det som fattade tycke för henne, och jag tror inte att hon har ångrat sig... Ja, i alla fall inte nu längre :-)

Juno är i år fyllda fyra, vilket ju betyder att man får ut och tävla. P g a en fotskada på Klara (ja, Juno var inblandad) har det inte blivit av förrän nu på sensommaren, men vad gör det bara man gör succé. Juno gör ju nästan alltid succé, i alla fall enligt henne själv, men i det här fallet kan nog vi andra gå på samma linje. Hittills har hon gjort fyra starter i 1 m och nollat tre av dem. Hon har enligt uppgift hoppat super och imponerat på läktarfolket.

Vi säger grattis till Klara som har en så fin häst. Vi följer varje litet steg i utvecklingen med stort intresse.


Juno tillsammans med Carin (ingår i "team Ubbe & Jullan", dvs hjälper till med Klaras hästar) på sin första tävling.

Härom dagen fick jag ett mail från Marie, ägare till Lobie. Vi lånade Lobie under betäckningssäsongen 2006/2007 och hon är mamma till Högås Vanilla som nu är två år. Vi lämnade Lobie vidare till en annan fodervärd där hon har varit sedan hon åkte härifrån. 2008 födde hon ett hingstföl e Dionysos och betäcktes sedan med Sandakhan. Marie berättar i sitt mail att även årets föl blev en hingst. En söt liten guling. Vi önskar uppfödarna all lycka till med honom.

Lobie och årets föl som ska heta Famous Grouse

Jag har varit på återbesök med Samanhta igen. Ögat ser allt bättre ut. De satte ner behandlingsfrekvensen till tre gånger om dagen. Vilken lycka - jag ska få sova igen! Samantha och Foxy får även gå ut i hage några timmar på kvällen. Ni kan tro att de sätter fart över betet så fort jag knäpper loss grimskaftet, och det gäller att ha med sig en morot eller ett äpple när det är dags att gå hem igen. "Vägen till en ponnys hjärta går via magen" stämmer mycket bra in på lilla Manthan.


2 kommentarer:

  1. Vilket ljuvligt föl Lobie har fått! Men ingen går upp mot underbara Högås Vanilla ändå. Och -heja Juno. Vackrare häst än svarta faran får man leta efter.Håller tummarna för hennes hoppkarriär.

    SvaraRadera