söndag 25 juli 2010

Heras långa sommarlov


Waaaaz up?!

Resultatrapporteringen från Heras framfart på hoppbanan har lyst med sin frånvaro. Om frågan är varför så skulle svaret kunna vara så enkelt som att jag är dålig på att uppdatera min blogg, men så är - tyvärr - inte fallet den här gången.

Hera har till och från visat viss svaghet i höger bak. Man kan likna det vid en nigning som syns i traven. Under april gick det från att se ut som en svaghet till att mer kunna kategoriseras som en regelrätt hälta. I väg till klinik och efter en lång dags undersökningar så landade diagnosen på spatt... Tråkigt men sant. Pålagringen ligger dock mer framför än i själva leden vilket fick veterinären att misstänka ett yttre trauma snarare än en ärftlig deffekt. Det kändes i alla fall som en liten tröst för min uppfödar-själ.

Hera behandlades med cortison, dvs antiinflammatoriskt, i leden och fick även tildren intravenöst. Tildren hjälper till och påskyndar beninlagringen i leden. När så har skett så gör inte spatten ont längre, och det är ju dit vi kämpar. Ordinationen i övrigt var normalt motionsarbete. Ingen hoppning och inget samlande arbete. Skritt, trav och galopp i tre månader och sedan återbesök.

Nu har lite mer än halva av den tiden gått. Hera är ju inget stort fan av lugnt arbete. Hon gillar ju action, men finner sig och ser mer och mer regelbunden ut i traven. Idag kunde man inte se något alls i varken höger eller vänster varv.

Här på Högås håller alla sina tummar för att hon ska tillfriskna helt. Än är det inte dags att lägga hästskorna på hyllan. Karriären må ha tagit sommarlov men till hösten är vi tillbaka! Rapport om framgångar kommer - var så säkra!

Karro och Hera utför dagens motionsarbete.


1 kommentar: