tisdag 6 juli 2010

Placerade, två silver och en finalplats!

I helgen som just passerat åkte vi till Färs Härads RF i Vollsjö och tävlade med Samantha. För andra gången fick Tilde och Manthan prova på att rida avd A med chans till omhoppning och allt vad det innebär. Klasserna var 70cm + 75 cm (fd LC och LC+5).

Uppvärmning i solskenet.

Första klassen gick fint. Tilde red mycket noga och följde sin plan från start till mål. Felfria i både grund och omhoppning. Tiden räckte inte till något ärevarv, men vi var nöjda.

Till andra klassen bestämde vi att Tilde skulle prova att rida på med mer fart om hon fick rida omhoppning igen. Självklart fick de det och galoppen lades upp. Det såg supersäkert ut. Fantastiskt fin ridning av Tilde och Samantha bjöd verkligen till och tog i. Resultatet: En andraplacering! Vi var så glada både jag, Tilde och Samantha tror jag. :-)

Tilde och Samantha tar emot sin prisrosett.

Dagen efter, på söndagen, åkte vi till samma tävlingsplats igen och där fick de debutera 80cm (LB). Nu i ungponnyklass. Samantha hoppade strålande. Två bommar åkte i backen i slutet av banan, men vad gjorde väl det. Nu har vi fått ett fint kvitto på att hon är redo för höjden och att hon klarar att gå två dagar. Kul.

På eftermiddagen åkte vi till Bjärsjölagård där Sydwelsh anordnade utställning för welsh, samtliga sektioner. Där visade Nathalie (Stuteri Hillstar) två ponnyer. Mountain-stoet Rita som på förmiddagen fick 39 poäng och andra plats i sin klass och sin egen uppfödning Hillstar´s Favo Rit, welsh partbred, på em. "Favoriten" fick också 39 poäng med höga 9 för sin skritt och 8 för sin trav. Grattis!

Fina Favo Rit ställer upp framför domaren.

Sist men absolut inte minst så har Heras lillasyster Juno gått två semifinalsrundor i Scandinavian Open för 5åriga hästar i Falsterbo. Resultatet: Noll fel första dagen och fyra fel idag = klar för final på fredag!!!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar