lördag 14 augusti 2010

Titel: tävlingsponny!


Nu har Matador gjort sin debut på tävlingsbanan och kan därmed stolt titulera sig "tävlingsponny" :-)

Idag har vi varit och tävlat på Frosta RF i Hörby. På förmiddagen hade vi med oss Matador. Han och Karro debuterade 80 cm (fd LD) tillsammans. Det var en riktigt trevlig upplevelse att ha med sig Matador på tävling. Han var vaken och såg sig omkring på ett positivt och nyfiket sätt. Snäll och cool att rida inne på området och framhoppningen fungerade utan problem.

De fick lite stopp inne på banan, men det var inga tjuriga stopp utan mer "förvånade" stopp. Han verkade lite tagen av att det dök upp nya hinder som han aldrig hade sett hela tiden. Karro lotsade dock runt honom som om hon var en professionell unghäst(ponny)beridare. Så noggrant och väl avvägt! Imponerande ridning och Matador gav verkligen mersmak. Ska bli jättespännande att följa hans utveckling - det här tror jag kan bli riktigt bra!
Lätt som en plätt!

Förstår ni hur fin den här galoppen börjar bli!?!

Efter avslutad ritt lastade vi och åkte hem för att byta ponny. På eftermiddagen startade Tilde och Samantha LC + 5 (75 cm). Detta var tredje helgen i rad för Manthan. Det är dock medvetet och de två senare helgerna har hon bara gått en klass per gång. Hon behöver få rutinen av att åka iväg och uppleva nya platser, och det har fungerat bra, hon är mycket lugnare nu.

Kanske kände hon dock av att det var tredje helgen för hon blev lite framstupa ett tag och då fick hon med sig en bom. Ingen omhoppning idag heller... Lite tråkigt tyckte vi alla för det var en A1a idag. Dvs att omhoppningen är efter att alla ryttare har ridit grunden, extra spännande alltså. Ja ja, det går fler tåg! Som jag brukar säga till Tilde, hon är inte ens riden i ett år. Man glömmer lätt hur lite rutin hon har. Tilde red - som alltid - Jättefint!

Nu väntar en vecka med lugnare arbete för Manthan, och skolan börjar för Tilde.

Ständigt på väg mot nästa hinder2 kommentarer:

  1. Wow, vilka hästar! Och vilka ryttare! Härligt!

    SvaraRadera
  2. Jag är sååå stolt över sportiga matdåren ;)
    Tilde och Manthan som är ständigt duktiga :)

    SvaraRadera