söndag 16 januari 2011

Avelsåret 2010 - hingstarna

Tack vare fint samarbete med Stuteri K2 som drivs av Karin Levin Angergård kunde vi under förra avelssäsongen erbjuda två hingstar för avel som stod till förfogan via naturlig betäckning.

Kanske lite sent, men bättre det än aldrig.... Här kommer en presentation av dem båda.






Fabian xx BRP 7

f 1993

e Dunphy - Gay Baron





Fabian xx är en liten fullblodshingst licensierad för ridponnyavel. Det är en fantastiskt vacker och ädel hingst som mäter 150 cm i mankhöjd. Han kom hit i god tid innan säsongen började och vi beslutade att sätta igång honom lite lätt. Fabian var inte riden på så där omkring sju år, men det gick bra och man märkte att han tyckte att det var skönt att röra på sig. I början var det min vän Sara som red honom men när sommaren närmade sig fick Karro ta över och ha honom som läromästare.

Fabian har verkat sparsamt i aveln sedan slutet på 90-talet, men de avkommor han har lämnat har visat stor potential. En ovanligt hög procent av hans avkommor har löst tävlingslicens och två av dem har deltagit i ponny-SM i hoppning.

Fabian har en egen hemsida där man kan läsa mer om honom: www.fabianxx.se

Nedan följer lite bilder...




Sara och Fabian under igångsättningen

Karro och Fabian tränar tillsammans.


Den andra hingsten...


Coelenhage´s Prins Thatch RP 151

f 2003

e Coelenhage´s Let´s Be the Best - IJsselvliedt´s Primeur H


Coelenhage´s Prins Thatch är en Hollandsfödd hingst som har gjort sina bruksprov här i Sverige. Det är en rörlig och spänstig hingst av det lite mindre slaget. Han mäter 134 cm i mankhöjd.
Prins Thatch fick mycket fina omdömen vid båda sina bruksprov, framför allt i hoppningen där han är bedömd med nior både i löshoppning och uppsuttet.
Mer om Prins Thatch kan man läsa på ASRPs hemsida under fliken avel --> hingstar.
(www.asrp.se)

Lite bilder på Prinsen:
Jag och Prinsen trimmar på banan
Tilde och Prinsen tränar hoppning
Prinsen busar i hagen

Arbete i snön :-)

Det var pojkarna. Snart kommer tjejerna med de stora magarna!


1 kommentar: