onsdag 18 april 2012

Hänt och på gång

Man har ju inte gjort sig känd som Sveriges flitigaste bloggare - och kommer heller aldrig att bli, men något högre frekvens kan inte skada tänker jag och bjuder här på diverse uppdateringar av läget.


Saluponnyn Pia har varit ute och gjort några starter i LC-LB hoppning. Hon är fortfarande väldigt orutinerad i tävlingssammanhang och har svårt för att slappna av när hon kommer in på banan. Framhoppning ute i solskenet och sedan in i ett ridhus kräver viss övning. Vi jobbar vidare och glädjs under tiden åt hoppträningarna som går riktigt bra. Hon hoppar stadiga LA-banor och får mycket beröm av Olof (Smith) för sin teknik och kapacitet.Utsikten från den här framridningen var milsvidFramhoppning i solen


Curre har varit ute och gjort sin debut i LA dressyr. Det gick strålande. De nya momenten kändes stabila och det är roligt att ekipaget har klivit upp en nivå. Ett markspöke orsakade en skyggning och drog ner procenten lite, men vi var mycket nöjda. Det gjordes även en start i LB där Curre blev tredjeplacerad trots att Karro själv upplevde att hon red på "sparlåga" och mest använde klassen som uppvärmning.


Från min synvikel sittandes i solen lutad mot en husvägg


Ophra är såld och har flyttat till sin nya ägare. Det är Stuteri Design (www.stuteridesign.se) som ska använda henne i welsh partbred-avel. Känns mycket bra och jag önskar Sanna all lycka till!
Ophra har gett stuteriet tre avkommor:
Högås Bittersweet Melody (Grynet) född 2008 e Simberg Superman
Högås Rock´n´Roll (Rocky) född 2010 e Arhults Alexander
Högås Springsteen (Stene) född 2011 e Coelenhage´s Prins Thatch RP 151


Ophra tillsammans med sin avkomma Högås Rock´n´Roll sommaren 2010


En ny ponny är på ingång. Det är Hillstar´s Brocco Lee, mest känd som Knatte, som väntas. Han var här på inridning i höstas och är nu inköpt som utbildningsponny. Han är född 2008 e Coelenhage´s Prins Thatch. Det ska bli riktigt roligt att jobba med en avkomma efter Prinsen som vi hade här på station 2010.


Knatte med Karro på ryggen under sin inridning i höstas


Ibland måste man inse sina egna begränsningar, även om det kan vara både svårt och smärtsamt. Jag har tyvärr inte alls hunnit med Hera som jag skulle önska och hon har bara blivit sporadiskt riden under hösten. Det är inte hennes grej - hon gillar verkligen att jobba. Därför har jag lånat ut henne. Men bara tio minuter hemifrån :-). Olofs hästskötare Julia blev mycket olyckligt hästlös då hennes häst bröt benet. Hon är en toppentjej precis lagom stor för lilla Hera, därför frågade jag henne om hon var intresserad av att rida Hera tills hon hittat en ny häst. Försiktigt svarade hon att hon kunde testa och se om de passade ihop. Nu tror jag att hästletandet är lagt på is... The black pearl is da shit!Julia och Hera på pay n´jump på Skyrups megabana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar