torsdag 3 maj 2012

Ett gäng debuter

Saker och ting börjar röra sig... En tävlingsdebut, en ekipagedebut och en årsdebut. Vi tar det i kronologisk ordning:

Vanilla har gjort två starter på riktiga tävlingar och det har fungerat bra. Först var vi i Skabersjö, där det förutom travinslag i skritten, galoppinslag i traven och travinslag i galoppen flöt riktigt fint :-). Andra starten gick i Dagstorp och där satt gångarterna på rätt ställe, 67% och precis utanför placering. Ekipaget är nu färdigkvalade till ungponnychampionatet för femåriga dressyrponnyer i Falkenberg i september. Så här såg det ut i Dagstorp:
Nästa debut var Julia och Hera som gjorde sina första starter tillsammans under Henriksdals femdagars(!)meeting. Två dagar i rad fick Hera kliva upp i den orangea lastbilen och hoppa på den fina gräsbanan. Gissa om hon tyckte det var roligt?!?! Det var spetsade öron och solsken i blick! De hoppade 1.10 m och 1.15 m med ett ner i vardera klass. Jättefint ridet av Julia och Blackie hoppade riktigt bra.

Årsdebuten stod Caramel för i tisdags. Det var 1 maj, men Caramel hade inget att demonstrera mot utan tyckte tvärt om att det var riktigt trevligt att vara ute på tävling igen. Jag hoppade henne själv då vi nu har bestämt oss för att Karro är för lång :-). LC+5 och LB var hinderhöjden för dagen och Caramel tog tag i uppgiften med liv och lust. Andra klassen bjöd på ett litet nerhopp, vilket vi (iaf hon) gladeligen kastade oss ut för. Typ så här:Men de flesta sprången var betydligt mer samlade. Typ så här:Hon kändes riktigt fin både på och utanför banan. Felfri i första och ett ner i andra - en klart godkänd insats!

1 kommentar:

  1. Ofrivilliga KoGrannen10 maj 2012 17:51

    En glad-glad svarta faran! :)

    SvaraRadera