lördag 12 maj 2012

Vinst i klass: framridning

Curres uppfödare Eva brukar skoja och säga att när man är ute med unga ponnyer vinner man ofta framridningen men inte inne på banan. Med det menar hon förstås att unga och lovande ponnyer med goda grundkvaliteér och bra ridbarhet ofta sticker ut lite ur mängden på framridningen men att det för den sakens skull inte är säkert att man lyckas sätta alla moment i ett program utan missar med sin orutinerade ponny. Och när så händer uteblir själva placeringen och de åtråvärda priserna. Det är då man glatt får konstatera att man i alla fall vann framridningen :-).

Skämt å sido, men lite sanning ligger det allt i uttrycket.

Idag var just en sådan dag när vi fick nöja oss med den inoficiella vinsten i klass: framridning. Vi har varit i Ringsjön där det startat ponnyer på tre parallella banor. Allt från lokal LC till nationell FEI. Med oss hade vi Vanilla som startade LB:1. Hon och Karro gjorde ett mycket stabilt och fint program - ja, förutom den där lilla missen då som kommer med orutinen... :-). Vanilla slog mot skänkeln i vänster galoppfattning. Det drog ner på både fattning och efterkommande volt + på lösgjordheten och på ryttarbetyget. Lite hårt kan tyckas, men de fick också myket positiv feedback och fina kommentarer.

Om Vanilla skrev domaren att det var en "fin ponny som går i trevlig form". Kommentaren om Karro löd: "Välridet med trevlig sits, bra korrigerat!". Det är väl mer än en 6:a i betyg?!


Mellantrav.
Betyg: 7
 Kommentar: Länger fint, välridet.


Mellangalopp.
Betyg: 7
Kommentar: Länger fint.


Kanske inte den optimala formen för LB, men visst är hon snygg!

Ekipaget slutade femma, och det var (såklart) fyra placerade i klassen. Men vi bar den osynliga prisrosetten från framridningen med stor stolthet :-)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar