söndag 10 juni 2012

Tävling hos Åsbo RF

Idag hade vi med oss inte mindre än fyra ponnyer till tävling - Tack Nathalie för hjälpen med transportering och grooming!


Bäst gick det för Curre som blev placerad som tvåa i sin klass - LA för sexåriga ponnyer.


 Karro och Curre poserar med sin blåa rosett

 Schvung i steget!

 Kraftfull ökning!


Fyraårsgrabbarna skötte sig utmärkt för att vara borta första gången. Knatte fick scenskräck inne på banan men som tur var rider fyraåringarna två och två. Karro kunde därför ta rygg på den andra ponnyn. Siri och Claudius är ett mycket fint ekipage och Siri hanterade sin första start på en hingst med den äran. Den nervositet man kunde se i hennes ögon innan hon satt upp försvann snabbt. Claudius travade runt på framridningen som vilken annan ponny som helst!


 Knatte innanför sitt första dressyrstaket

 Fina Knatte som vi tror så mycket på!

 Siri och Claudius rider fram

Första starten tillsammans. Visst passar de bra ihop?!


Den fjärde ponnyn var Vanilla. Jag kan inte hitta bilderna på henne, men hon har ju förekommit på en och annan bild tidigare :-). Någonting var fel med Vanilla idag. Hon var väldigt lydig och fin för hjälperna och mjuk i sidorna men hade jättesvårt med takten och kunde över huvudtaget inte länga sina gångarter. Troligen sträckte hon sig när vi travade bommar i fredags. Hon genomförde sitt program fint och stadigt och fick beröm för sin följsamhet men några vidare gångarter kunde hon ju tyvärr inte uppvisa idag. Det får bli lite vila och koll. Vi hoppas på att det inte är något allvarligt.

Nu väntar några veckors tävlingsuppehåll för dessa fyra, men nästa helg är det dags för mig och Karro igen. Karros häst Speedy ska iväg och hoppa 0,90 + 1 m. Ska bli kul :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar