måndag 19 augusti 2013

Ungponny-SM: Fyraåringarna

Såå, då börjar jag komma till ordning med alla bilder som jag och Karro har fotat under den gångna helgen under ungponny-SM. Jag ville verkligen få med alla de fyra-, fem- och sexåriga ponnyerna på bild. Jag tycker det är så roligt att ha och man minns så mycket bättre om man har en bild att titta på. Antagligen kommer man att se de här ponnyerna på tävling under många år framöver och det är kul att kunna se tillbaka och följa utvecklingen. 

Det är lite olika hur väl man lyckas få till dem alla på bild och därför varierar också antalet bilder på varje ponny. Det beror helt enkelt på hur rätt jag har hamnat på avtryckaren :-)

I fyraårsklassen var det fyra startande och här kommer bilderna på dem:

Menai Christopher
hingst f 2009, welsh av cobtyp
e Menai Cadernid - Menai Furious
Ryttare: Filippa Norrman
Procent dag 1: 82,4 (1)
Procent dag 2: 74,4 (2)
Totalt: 78,4 (1)





Lockenkils Akilles
Valack f 2009, svensk ridponny
e Bodethals Notre Petit RP 148 - Anjershof Rocky
Ryttare: Mai Stensson
Procent dag 1: 80,2 (3)
Procent dag 2: 74,2 (3)
Totalt: 77,2 (2)





Oh Top Chocolate
Valack f 2009, svensk ridponny
e Top Nonstop RP 158 - Dornik B
Ryttare: Ebba Dyvik
Procent dag 1: 77,8 (4)
Procent dag 2: 76,2 (1)
Totalt: 77,0 (3)



DJ Tambor
Valack f 2009, welsh partbred
e Fulnaho´s Ary - Prince River xx RP 107
Ryttare: Ellen Carlsson
Procent dag 1: 80,6 (2)
Procent dag 2: 63,6 (4)
Totalt: 72,1 (4)





Den som läser resultaten noterar säkert att både procenten och rangeringen skiftar mellan de båda dagarna. Det var dock inte så att domarna dag 1 och dag 2 tyckte så olika om ponnyerna. Det är mer så att unga individer tar den här upplevelsen på olika sätt. Någon av dem var lite osäker och ville inte gå fram första dagen - det släppte till dag två. Någon annan gjorde slut på allt krut första dagen och orkade inte riktigt visa sig från sin bästa sida nästa dag. 

Ofta är det så att ju yngre ponnyn är desto mer känslig är den för alla intryck. Att åka på meeting och bo borta är bara det en stor grej. Jag tycker att alla fyraåringarna var fina och gjorde väl ifrån sig. Det är en del av charmen med de allra yngsta - att det är mycket upp som en sol och ner som en pannkaka! (och sen upp igen såklart!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar