tisdag 24 juni 2014

Tävling: Frosta RF, LA:P1

I söndags eftermiddag gjorde vi en liten tripp till Frosta RF och startade LA:P1 med Claudius. Det gick bra - ekipaget vann klassen på 67,7 procent! Det betyder att de nu är kvalade till nationell ponnydressyr. Nu får alltså Claudius starta FEI-klasser. 

Här är några bilder från framridningen:




Det blev ett riktigt bra jobb gjort på framridningen. Vi kom igenom travarbetet väldigt fint. Galoppen är lydig och balanserad, men det behöver hända ännu lite mer, tycker jag. (Alltså, det är hög kvalitet - av domaren fick han till exempel åttor på båda serpentinbågarna i galoppdelen i programmet, men det går att få kvalitén ännu högre...)

I programmet blev det några små-missar, men på det stora hela så flöt det på bra. De enkla bytena blev lite luddiga och i den första öppnan kom de igång för sent. Glädjande nog fungerade skritten som den ska igen. Han gjorde bra både ökad- och mellanskritt. Tyvärr ett travsteg i mellanskritten, så där sjönk ju poängen, men skrittkvalitén i sig var det inget fel på! Skönt! Som nämnt ovan så fick han ju fina poäng för den förvända galoppen. Även längningar och upptagningar i både galopp och trav fungerade bra och belönades alla med 7, 7,5 eller 8. 

På banan:



Claudius har gjort fyra starter i år - alla med vinst! Bättre resultat för sin fina ponnyhingst kan man faktiskt inte önska sig! :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar