tisdag 7 april 2015

Lite efter

Rocky illustrerad det vi alla känner ibland... 
Eller försöker han bara säga Glad Påsk!?!

Våren är här... eller på väg... eller lite både och känns det som just nu. Det är 2015 och det betyder att mina yngsta uppfödningar är fyra år nu. Shiiit. 

Japp, det är bara att konstatera: vi ligger lite efter. Det löser sig nog, men självklart känns det inte helt okej. Det är framförallt Stene och Bambi jag menar (båda födda 2011). De är liksom inte inridna än. Perfa tillhör ju också samma årgång, men hon är högdräktig och är beräknad att föla till om ganska exakt en månad så hon har dispens... :-)

Bambi är väl på god väg. Jag kan sitta upp med foten i stigbygeln, jag kan smacka igång honom (och iofs lägga till skänkeln men den har han inte riktigt fattat än) och få honom att stanna för handen. Jag har travat på lina och det har gått bra. Innan veckan är slut är min plan att jag rider löst och förhoppningsvis i alla tre gångarterna. 

Stene har inte kommit lika långt. Ja, det är ju inte hans fel, utan jag som inte har lagt tiden. Han är longerad i grimma med träns under och han har haft en elastisk gjord på sig. Imorgon hoppas jag kunna fästa linan i både grimman och bettringen så att han vänjer sig vid att det tar i munnen. Vågar inte lägga sadel på honom innan han har vant sig vid bettet, för jag tror inte att jag kommer att kunna hålla honom om han börjar bocka och fara omkring när det spänner runt magen annars.

Vi har kommit igång med löshoppningen igen. Karros häst ska ju gå treårstest och när vi ändå bygger får de andra yngre pållarna hänga med de också. Bambi hoppar som en katt men är ganska försiktig så fort något är nytt. Stene är väldigt okomplicerad och har ett starkt avstamp men var lite matt sist. Rocky går nästan som på räls och känns väldigt säker. Öppnar upp jättefint bak och är kvick fram men om man hade fått önska något så hade det varit att han hade fört sin bog lite mera framåt i språnget. Majo är som en racerbil de första varven och tycker att allt är såå kul. Lite överilad än så länge men det blir bättre. Brasse har visat en god inställning och något språng blir riktigt fint, men ibland hoppar han lite "dressyrigt" :-)


Bambi

Stene

Rocky

Rocky

Majo

MajoInga kommentarer:

Skicka en kommentar