måndag 6 april 2015

The big B

Tittut! Vem är det här?

Karro sålde ju sin häst Speedy förra våren efter att ha ägt honom från sex månaders ålder fram tills han blev sex år gammal. Han var en toppenbra häst på många vis men hade inte den dressyrinriktning som Karro strävar efter så då fick de gå skilda vägar. Sökandet efter ny häst började och det bestämdes att det skulle vara en ung förmåga med goda förutsättningar för att bli en fin häst i dressyr.

Det nya djuret blev Bravour. Numera valack, född 2012 e Hermes. Hela stammen kan man läsa här. Bravour, eller Brasse som är smeknamnet, är en stor kille med långa ben. Och det var ju liksom en av förutsättningarna - fröken Sjöland är ju själv inte vad man kan kalla kortbent! :-)

Han kom hem hit i höstas efter sitt sommarbete som tvååring. Då blev det inridning och lite löshoppning. Det gick utan problem. Sen fick han flytta hem till Karro, vila och växa lite till samt bli valack. Nu är han tillbaka här sedan några veckor och nästa utbildningsfas är påbörjad. Målet är treårstest i maj och sedan sommarlov med massor av gräs.

Longering i höstas. En av de första gångerna med sadel.

Det är kul att se hur mycket som händer med kroppen på unga hästar. Här är två bilder på Brasse med några månaders mellanrum. Ganska stor skillnad på hur han har fyllt ut sin kropp!

September 2014

April 2015Lösgalopp på ridbanan

Löshoppning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar