tisdag 19 juli 2016

Tävling: LB:1, Helsingborgs FRK

I fredags åkte vi till Helsingborg för att starta en LB:1 med Stene. Lite svårare förutsättningar än förra starten. Tävling inomhus och mer avskärmat än utomhus i Frosta där han hade närhet till andra hästar och överblick. Nu fick han prova på att vara helt ensam i ett stort (80 m långt) ridhus. Väldigt fin på framridningen. Galopperade stort och luftigt, gjorde bra övergångar. Inne på banan blev han väl lite allmänt påverkad av situationen och såklart spänd, men han går utan att skygga för något och han fortsätter ändå att jobba. 

Jag tyckte att det såg bra ut! Visst - inte på något vis färdigt, jag ser en massa saker som behöver förbättras och förfinas, men för nivån han befinner sig på just nu så var det väl genomfört! Domaren tyckte också att ekipaget skötte sig, poängen som delades ut räckte till 69,46 procent och upp i en ledning som höll klassen ut. Seger igen!

Den som var minst nöjd var nog ryttarinnan. Karro knorrade lite över sämre känsla inne på banan jämfört med vad hon hade önskat, men kunde ändå peka ut några highlights som till exempel skrittmomentet där hon var nöjd med hur de hade fått till det. Och lite känsla för feeling har hon väl, just den bedömningspunkten belönades nämligen med 7,5 så den känslan kan hon lita på! :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar