tisdag 8 januari 2008

Nu finns det inga föl på Högås längre!

Jo, det är sant. Inga föl.


Det beror såklart på att året har blivit 2008 och nu är alla hästar ett år äldre. Hebe och Vanilla räknas som ett år gamla, men egentligen så fyller de inte år förrän i mars och april.

Dagen till ära har de fått stå modell. De syns knappt under sin lurviga päls...
För mig kommer de alltid att vara finast i världen, men just nu krävs det kanske speciella glasögon för att kunna se skönheten hos dem :-)


Hebe har alltid gjort sig mycket bra på bild, och även idag ställer hon glatt upp och spetsar sina små öron.

Skenet kan dock bedra. Hebe är ganska bestämd och egensinning. Varje dag försöker hon hitta på egna regler kring hur man sätter på sig grimman och går ut till hagen, fastän jag tydligt har talat om hur det ska gå till...

I dagsläget har hon en mankhöjd på 129 cm. När hon föddes mätte hon 94 cm.
Även Vanilla lyckas vända huvudet rätt idag. "Nilla" är inte alltid lika lätt att fota. Hon ser ofta ut som en get, eller en åsna... eller något annat som hon inte är.
Vanilla är en riktig liten fröken som inte tycker om att få skäll eller gå förbi läskiga saker. Helst släpar hon sig fram en meter bakom Hebe, i trygghetens kölvatten.
Vid senaste inmätningen var Vanilla 130 cm i mankhöjd. När hon föddes stod hon 98 cm över golvet.

Trots sina små egenheter är detta två riktiga guldklimpar och jag kunde inte önska att de hade blivit på något annat sätt. De är underbara att hålla på med, snälla att borsta, skötsamma med hovslagaren, duktiga på att bli lastade och åka transport, väntar alltid tålmodigt till sist vid varje insläpp... och nämnde jag att de är finast i världen?! ;-)

4 kommentarer:

 1. Vilka skönheter! Man blir alldeles tårögd inför sådana perfekta skapelser - underbara små diamanter som klafsar runt i vinterleran, tålmodigt väntande på sommarens gröna beteshagar :)

  SvaraRadera
 2. Det är riktiga sötnosar vi har! :)
  Det är alltid underbara även om de hittar på lite tokiga saker ibland... :)

  SvaraRadera
 3. Åh vad synd.... Inga föl kvar på Högås! Men vilka söta, lurviga och leriga åringar sen! De går inte av för hackor!!

  SvaraRadera
 4. Ha ha! I väntan på ett nytt inlägg så har jag kommit på hur man länkar på denna blogg.... Hillstar

  SvaraRadera