söndag 29 mars 2009

Det gamla vanliga...

... som vi brukar pyssla med på söndagar är ju löshoppning, och idag var inget undantag.

Ett helt gäng var det som skulle få komma ut och rasta sig på banan. Nathalie var här med Alex och Ingrid från Stuteri Sting dök upp och hade med sig sin cob-hingst "Reppe". Han fick inleda eftermiddagen, och det flöt riktigt fint. Reppe har bara löshoppat en gång tidigare och det var när han var här första gången, men det gick som tåget! Fin benteknik! Han har kanske aningen bråttom än så länge men det kommer han att lära sig snabbt med lite rutin.

Reppe med sulorna i magen - inga frambensfel här inte!

Next up: Alex. Han fick fortsätta med studsövningarna från förra gången. Det gick bara bra. Klok och försiktig utan att hetsa upp sig (över hindrena kanske ska tilläggas. Stona i hagen säger jag inget om, det får han tala för själv). Riktigt nöjd med honom idag. Det enda "felet" han gjorde var faktiskt att inte vilja bli fångad - vilket aldrig brukar vara ett problem annars. Han tyckte helt enkelt inte att han var färdig för han tog TVÅ extra rundor. Träningsnarkoman?!?! :-)

Sedan var det faktiskt inte mindre än två stycken som intog ridbanan. Totte och Grynet fick göra comeback i löshoppningsringen. Det var ju ett tag sen de fick vara med... Men att de fick vara med idag var inget som vi behövde ångra! Strålande insats. De sprang lydigt åt rätt håll hela tiden, stannade när de skulle och hoppade glatt över det lilla hindret. Härligt att se dem på ett bra underlag. Framför allt tycker jag att Grynet ser ut att ha riktigt taktmässiga och bra gångarter, den som väntar får se...

En i taget, ordning och reda! Totte först och Grynet efter.

Den här gången tog Grynet täten, någon rättvisa får det ju vara.


Vanilla var självklart med och sprätte lite sand. Hon fick ungefär samma upplägg som förra gången. Upphöjda bommar på studsavstånd för att hjälpa henne med rytmen i galoppen. Det fungerar faktiskt riktigt bra och hon löste övningen i båda varven. Jag hoppas att det här ska ge henne ett större förtroende att våga länga sprången lite och hitta balansen i sin galopp.

Sedan var det min underbara Curre. Han jobbade precis som övriga i gänget på ett tillfredställande vis. Även här körde vi en repris på förra veckans övning. Bom + låg studs före hjälphindret och en upphöjd bom mellan hjälphindret och oxern - allt för att han ska hålla en jämn rytm genom hela övningen och motverka för mycket acceleration. Höjden på oxern låg någonstans mellan 1 meter och 1.10, och det fixar han galant. Se själva:Han sträcker huvudet framåt, har manken som högsta punkt och frambenen klistrade under magen - inte så illa va?!? :-)


Här visar han upp samma fina språngkurva igen rundan efter.

Sist ut var Looki. Hon fick hoppa samma övning som Curre, vilket passade henne mycket bra. Hon höll en bra rytm och gjorde några fina språng.

En som inte fick vara med idag var Hera, men hon hade en egen "svartahingsten-show" i hagen med många krumbukter och stegringar. Hon fick arbeta i tömmarna lite senare, under något mer kontrollerade former!3 kommentarer:

  1. Hm, du har verkligen jobbat hårt den här helgen. Strongt. Men varför får man aldrig se några bilder på den gulliga Vanilla?

    SvaraRadera
  2. Tack för trevligt träningstillfälle i går! Och många visningsvändor med Alex!

    SvaraRadera
  3. Gillar "flying-Totte" på andra bilden ;)

    SvaraRadera