torsdag 20 december 2012

Utflyttade

Under 2012 har det flyttat ut några ponnysar från oss och vidare till små mattar och hussar som de kommer ha mycket roligt tillsammans med.

Först att få ny adress var Diggiley. Hon flyttade tidigt i våras till en rar men bestämd liten tjej som gladde sig mycket åt att ha hittat en ponny att forma själv. Diggan såg precis ut som hon hade tänkt sig att typen på hennes ponny skulle vara och även gångarterna och hoppförmågan var ytterst dugliga. Som sagt, en bestämd liten dam, men ambitiös och vetgirig. Diggiley är uppfödd och ägdes av Stuteri K2. Här på Högås lämnade hon en son (Högås Bamalama) och stod sedan kvar till försäljning.

 Diggiley 

Under försommaren hittade Pia (Surprise) sin familj. En cool och följsam tjej som gav Pia de tydliga signaler som hon trivs bäst med. De föll direkt för hennes häftiga teckning och starka blå ögon. Pia kom till oss som försäljningsobjekt från Stall Cortina och tävlade med placering upp till LC+5 i hoppning innan hon blev såld.

Pia

I högsommarvärmen charmade Caramel den familj som kom att ge henne en ny bostad. En riktig hästfamilj där alla tre syskonen och mamman red. Caramel blev lillebrors ponny men med gott stöd från sina storasystar som ska hjälpa till att fortsätta utbilda Caramel. Caramel köptes som fyraåring och var i utbildning hos oss dryga två år. Hon gick kvalitetsbedömningen med gångartsdiplom som fyraåring och tävlade upp till LA hoppning som femåring.

 Caramel (och Signe)

Medan solen ännu lyste klart på himlen flyttade ytterligare en ponny ut från stallet här i Högås. Jag har för första gången sålt en egenproducerad ponny. Det var Högås Slowfox - allmänt känd som Totte - som lämnade boet. En superrar familj som tänker satsa på att utbilda honom parallellt med att han är barnponny åt dottern. Jag tror och hoppas att det går bra. Totte är verkligen världens raraste!

 Totte 

Det är årets skörd av sålda ponnyer, men det är faktiskt en till som är på villovägar. Samantha är utlånad till Alice, 8 år. Förhoppningen är att de ska göra karriär tillsammans under några år innan Manthan kommer hem igen. Hoppas att jag kan rapportera mer när tävlingssäsongen 2013 drar igång! :-)

 Bästa Manthan med Tilde på framhoppningen till ponnyderbyt 2011

 På banan - ett underbart ekipage att titta på!

Lika coola båda två när de kommer ut från banan :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar