lördag 10 maj 2014

Tävling: Ringsjöortens Lantliga RF, dressyr.

En sjö? Nä, tävlingsbanan hos Ringsjöortens Lantliga RF...

Idag har vi varit i Ringsjön. Där startade Curre och Karro FEIs individuella mästerskapsprogram. Det var väl inte direkt toppnoteringen för året kan man nog säga utan att överdriva. Curre har många goda sidor, men att gå i vattenpölar är inte en av dem. Ja, han går väl snällt igenom för han är en väldigt lydig ponny, men det blir ofta lite hopp, skutt och gångartsbyten. Det är inte kompatibelt med att genomföra ett dressyrprogram med högsta precision kan jag meddela. Och i Ringsjön fanns det gott om vatten!

Det blev tyvärr en hel del kostsamma missar när pölarna korsade ekipagets väg. Det fanns dock ljusglimtar också. Så fort det fanns ett fast underlag så åkte poängen upp på 7:or och däröver. Det är starkt av Karro tycker jag att hitta tillbaka till nivån hela tiden igen när det blir så många störningar på vägen.

Man ska aldrig skylla ifrån sig och det gör vi definitivt inte - förutsättningarna var de samma för alla startande och det är bara att säga grattis till de som lyckades få till jämnare rundor än vad vi åstadkom. Vi konstaterar endast att det var svårt idag men att kvalitén på alla momenten ständigt höjs och stabiliseras (ja, så länge de utförs på torra land vill säga).


Ekipaget i första mellantraven. Poängen 7 - 7 - 7,5 från de tre domarna.

Nu är det en dryg månad till Curres nästa tävling och vi går in i en intensivare träningsfas. Det är mycket som ska filas och slipas till nästa gång, som alltid! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar