onsdag 9 september 2015

Ungponnybedömningar

Lördagen 29 augusti visade vi tre ponnyer på Bollerups kvalitetsbedömning och treårstest. Hemmafödda Bambi (Högås Bamalama) gjorde debut i officiella sammanhang. Sedan visade vi också fyraåriga Athenas Stjärnhök åt familjen Palm och treåriga Mirabelle som vi haft här på inridning de senaste två månaderna.
 
Först ut var Bambi. Jag hade någonstans i bakhuvudet själv räknat ut vad han som mest skulle kunna få exteriört och kom fram till 38 poäng. Det började bra, poängen blev 88787, alltså sammanlagt 38 och det var ju toppen!
 
Sen var det dags för löshoppning. Bambi har alltid löshoppat mycket bra här hemma med fin benteknik både fram och bak samt alltid väldigt välbalanserat. På sistone har han dock känts lite matt och jag kände mig inte säker på att hans förmågor skulle komma fram. Sen är det ju alltid vanskligt med löshoppning på bortaplan, man vet aldrig riktigt hur de kommer att kännas. Den här dagen gick det dock vägen! Han fick poäng 9 för teknik och förmåga samt 8 för temperament och allmänt intryck. Det blev utmärkelse som hopptalang. Riktigt nöjd och stolt! :-)
 
Sista momentet var det uppsuttna gångartsprovet. Bambi var snäll men spänd. Jag hade vissa svårigheter med att få ut honom på spåret, han tryckte lite från väggen. När vi kom ner i skritt och han fick lite tid att tänka efter började han ropa efter de andra hästarna på framridningen. Lite synd, för då spände han till och skrittade sämre än vad han brukar. Vi fick helt okej poäng. För det vi presterade helt rättvisa. 7 på skritt, 7 på trav, 8 på galopp och 7 på allmänt intryck.
 
När dagen var slut och vi gick för att hämta våra protokoll visade det sig att Bambi var dagens högst bedömda hopp-ponny bland fyraåringarna med slutbetyget 8,4!
 
Vacker och ädel är han min lille Bambi

Karro och Bambi

Uppvärmning inför exteriörbedömningen
 
Nästa ponny till bedömning var Athenas Stjärnhök. Det är ett ridponnysto e Bostorp Besk RW 115 - Kings Bonus xx som ägs av familjen Palm där dottern Milla är den som rider i vanliga fall. Vi hade Athena här hos oss i en dryg vecka före visningen för att trimma lite detaljer.
 
 
Exteriörbedömningen gick bra. Poängen blev 87787, 37 poäng, vilket var en höjning med flera poäng sedan hon visades som treåring. I löshoppningen blev det stabila 8 för teknik och förmåga samt 8 för temperament och allmänt intryck. Riprovet gick riktigt bra. Det var Karro som red och hon fick ut max av Athenas fördelar. Det blev 8 för skritt, 7 för trav, 8 för galopp och 8 i allmänt intryck. Detta resulterade i utmärkelse som dressyrtalang och kvalificering till riksfinalen i Vetlanda i slutet av september.

Athenas Stjärnhök

Milla och Athena
 
 
Sist ut bland våra visningar var Mirabelle i sitt treårstest. Mirabelle som aldrig varit i ridhus förut tog allt med ro. Hon skötte sig jättefint genom alla moment. Hon dammade till med dubbla utmärkelser! 47 poäng som gångartstalang och 49 poäng som hopptalang. På den poängen blev hon delat dagens högst bedömda treåring i hoppning! Den fulla poängraden såg ut så här 887 (typ, hhb, extremiteter) 888 (skritt, trav galopp) 99 (löshoppning teknik och förmåga samt temperament och allmänt intryck). Jag var såklart jättenöjd med Mirabelles prestation, men jag tyckte att domaren snålade lite med poängen. I mina ögon är hon värd en 9:a på typ. Jag vet faktiskt inte vad mer som krävs av en treårig ridponny... Men men - otroligt glada och stolta är vi såklart!

Mirabelle

En vacker flicka!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar