onsdag 1 maj 2013

Tävling: Dagstorps RF, dressyr

Första maj blev en heldag hos Dagstorps RF. Vi hade med oss Knatte och Curre som skulle starta varsin klass. Varsin debut faktiskt. Knattes första försök i LB:1 och för Curre var det LA:P1 som var dagens utmaning.

Knatte är vad vi brukar kalla för "inte riktigt i ramen än". Inte i alla lägen än så länge i alla fall. Det kan komma små oförutsedda skutt och språng... Och det gjorde det även idag, men däremellan var han riktigt fin. Det syntes i protokollet också. Förutom tre stycken fyror hade han bara sjuor och åttor i långa rader. Procenten landade på 69,65 och räckte till en andraplats i klassen. Superkul och inspirerande! Synd bara att kvalkortet till ungponnychampionatet som dök upp med posten igår låg i kameraväskan under hela ritten... Lämnas i sekretariatet innan start var det ja. Får bli nästa gång då. :-)

Uppvärmning

 Ta i - och sträck!

 På banan

 Fina!

Och så lite show à la Knatte!

Curre startade några timmar senare. Vi hade gott om tid att njuta av vårsolen som värmde idag. Efter en välplanerad uppvärmning som fungerade precis som tänkt gjorde ekipaget ett mycket stabil debut i "P1:an". De slutade på 65,78 procent vilket gav tredjeplatsen i klassen, och än viktigare - ett kval till nationella ponnydressyr-klasser! Det var ett fint program, men det fanns många poäng kvar att plocka. Känns roligt och utmanande på samma gång. Nivån är helt rätt - de är redo för detta och för att höja sig flera hack till!

Curre spanar in domaren

Sluta till höger 

Fokuserade

Äntligen satt travlängningarna inne på banan! 
Den ena belönades med poäng 7 och den andra med poäng 8!

Domaren var mycket positiv till Curre - det är alltid lika kul att läsa!

Sammantaget en mycket bra dag på tävling. Båda ponnysarna och ryttarinnan skötte sig som önskat, och bästa groomen kom nästan ihåg att ta av benskydden... Eh. Tur att Karro inte litar på mig i just det avseendet! Hehe...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar