lördag 4 maj 2013

Tävling: Ringsjöortens RF, dressyr

Framskrittning i morgonsolen.

Idag hade vi två förmiddagsstarter att klara av i Ringsjön. Det var Curre och Knatte igen. Samma program som i onsdags, dvs LA:P1 för Curre och LB:1 för Knatte. Det är gott om plats att rida fram på i Ringsjön och Karro joggade fram i lugn och ro med Knatte i härlig morgonsol.









 Programmet tyckte jag flöt riktigt bra. Han var följsam och avslappnad. Ett litet tok hittade han på i ena galoppvolten, men annars höll han sina hovar på rätt plats. :-). Jag tyckte att prestationen var bättre än i Dagstorp, men procenten var lägre. Ingen rosett, men en mycket bra känsla tyckte Karro och från stå-plats såg det också bra ut!





Inte mycket till paus mellan starterna. Det var bara ut från banan med Knatte och slänga på sadeln på Curre istället. Curre värmde riktigt fint idag och jag tycker nog att han har höjt kvaliteten på grundtraven ett snäpp.

Programmet fungerade i stort bra. Han har inte riktigt böjningen i bålen i skolorna än och saknar bärighet där, men han utför momenten korrekt och det kommer att bli stadigt bättre. Galoppdelen var superfin. Det ena enkla bytet fick tyvärr ett travinslag, men det andra satt fint och belönades med en 7:a. Två åttor blev det också. Den ena serpentinen med förvänd galopp och mellangaloppen. I övrigt var det sjuor genom hela galoppen. Tyvärr tappade de ganska mycket poäng i skolorna i traven så totalprocenten hamnade precis under sextio.

Travlängning

I en åttametersvolt svänger det fort!

Mellangalopp

Jag var supernöjd med Karros ridning idag. Jag tycker att hon gjorde en mycket väl genomförd ritt i P1:an med Curre och att hon lotsade Knatte runt banan i LB:1 på ett föredömligt vis. Nu har vi fått ett kvitto på hur båda ponnyerna fungerar i sina respektive program i och med de två starterna den här veckan (onsdag + lördag) och vet vad vi ska fila vidare på!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar