måndag 10 juni 2013

Tävling: Lomma RK, dressyrHelgen avslutades med dressyr i Lomma. LB:1 stod på agendan för Knatte och Claudius. Solen strålade och det hade varit lätt att svänga in på parkeringen till Lomma Beach istället för till ridklubben, men nytta går före nöje så vi åkte till tävlingsplatsen, haha :-)

Med facit i hand så var det helt klart värt mödan! Knatte fick lite missar och hamnade på femteplats med 62,9 procent, vilket var första utanför placering, men det var ett kval till ungponnychampionatet i Falkenberg i september. Claudius höll tungan rätt i mun och hovarna på spåret - programmet belönades med hela 70,5 procent och andraplatsen i klassen! Glädjen var stor! För Claudius del var det även hans första kval till ungponny-SM som går i augusti.

Karro var superduktig genom båda rundorna. Det är inte alltid så lätt med de här unga ponnyerna, hur fina de än är. Smidiga övergångar och en stadig form med nosen i lodplan är inte så befäst som på äldre ponnyer och därtill får man räkna med en hel del orutin vad gäller att vistas på tävlingsplats. En eloge till Karro och alla andra ungdomar som har tålamodet att lotsa våra unga ponnyer genom de första åren på tävlingsbanan! Du var väl värd den här rosetten Karro! :-)

Vår utmaning med Knatte är först och främst att han alltid blir mer spänd när vi rider i dressyrsadeln och ytterligare lite mer spänd när Karro har stövlarna på sig... En känslig kille helt enkelt. Han blir ganska inåtvänd och svår att påverka, det kan ta vägen lite var som helst och oftast inte åt det håll man själv hade tänkt sig. Vår plan är faktiskt ändå att sätta lite hårt mot hårt nu. Han måste ta sig ur den bubbla han hamnar i och komma vidare... För när han väl gör det är han SÅ FIN!

Vi varvar hans dressyrarbete med en hel del tömkörning här hemma och nu har vi ju även kommit igång med hoppningen ordentligt. Det tror vi hjälper mycket. På söndag ska han hoppa två klasser i Frosta och det hoppas vi att han ska tycka är roligt och kännas avslappnande.

Framridning

Framridning

På väg mot banan

I travprogrammet 

I galopp på banan

Claudius är betydligt mer obekymrad än vad Knatte är. Han har mer av en låt-gå mentalitet. Den största utmaningen med honom är att få honom att hålla fokus på rätt sak hela tiden. Han är alltid snäll och gör som man säger, men kan bli okoncentrerad och intressera sig mer för omgivningen än programmet på banan. Igår fick han lite av en utmaning då han startade sist i klassen och de flesta ponnyerna mer eller mindre försvann från framridningen. Sånt kan uppröra en liten hingst, frågan "var tog de vägen?!" poppar genast upp i hans huvud. 

Han klarade utmaningen bra och jag var mycket stolt över både honom och Karro!

Framridning

Framridning

Galoppuppvärmning i lätt sits

Snart dags...

Fina

Karros favoritbild!

På väg mot sista diagonalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar