torsdag 4 september 2014

Debut på nationell nivå i FEI dressyr

Mitt i varmaste juli åkte vi till Helsingborgs FRK och startade två klasser - inomhus :-). Claudius var ju färdigkvalad till att få starta nationell dressyr och vi kände oss redo, men vi tyckte att ponnyderbyt i Dagstorp med sina tre dagar bara två veckor innan SM kändes för mycket. Så då åkte vi till HFRK veckan innan istället. 

Första dagen reds FEIs lagtävlansprogram. Det gick överlag bra. Kanske lite okoncentration hos vår lille hingst kortare bitar (t ex när man ska visa ökad skritt rakt mot utgången) men en superfin debut som vi var nöjda med! Procenten blev 65,726 och det är ett godkänt kval till SM (ska vara minst 65 procent), vilket kändes toppen att sätta den nivån direkt.

Andra dagen reds FEIs individuella mästerskapsprogram. Vi hade en plan på vad vi ville skulle sitta lite bättre idag, och det lyckades vi ganska bra med. Det var ett fint program där framförallt galoppdelen var av riktigt hög kvalitet. 66,057 procent blev resultatet och när alla i klassen hade startat var Karro och Claudius första ekipage utanför placering. Ynka 0,3 procent från sin första nationella rosett. Vi var såklart mycket nöjda med både Claudius och prestationen! Återigen ett godkänt SM-kval, och även om planen aldrig var att rida SM i år (vi red ju som jag redan rapporterat om sexårsfinalen under SM-helgen) så känns det superskönt att han redan har nivån som krävs!

Framridning mellan stallarna. Ungefär som att rida i en upphettad stekpanna!

Härlig uppsyn!

SM är som bekant över och Claudius har i och med det gjort sin sista start som ungponny! Det känns faktiskt skönt. Vi känner oss redo att lämna stadiet med gångartsbedömning nu. På lördag ska vi till Flyinge RF och starta en LA:P1 som uppvärmning inför Willands nationella klasser sista helgen i september. Vi är taggade!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar