söndag 21 september 2014

Vi provar något nytt

Karro hjälper Milla att hitta knapparna på Claudius

Ett ständigt gissel för oss i ponnybranchen är det här fenomenet med att ungarna växer. Min kära ponnyryttare Karro har ju fyllt 18 i år och har dessutom hunnit bli 180 cm lång! Mest långa ben, men i alla fall - tiden på ponny rinner ut (ja, även om vi fick lite bonustid nu i och med de nya reglerna). 

Well, well. Man får ständigt vara på väg mot nya mål och igår påbörjade vi ett av dem. Claudius är faktiskt aldrig riden av ett barn och vi har ju numera ett att tillgå eftersom vi har lärt känna familjen Palm som tog över Plutten efter avslutad utbildning här hos oss. Vi bjöd helt enkelt in dem till en liten provtur igår. Milla är fyllda tolv år i år och rider hemma både sin b-ponny, Plutten (som är c-ponny) och familjens treåriga d-ponny. Lite rutin på olika ponnyer har hon trots sin unga ålder hunnit skaffa sig!

Jag gav Karro i uppgift att hjälpa ekipaget under ridturen. Karro är duktig och har många saker att lära ut men här ute på vår ridbana i slutet av grusvägen finns inte så många andra att testa sina kunskaper på. Det här kändes som det perfekta tillfället. Ponnyn känner hon ju väl. Allt gick bra. Hon lotsade Milla genom både övergångar, öppnor, travlängningar, galoppfattningar och förvänd galopp.Alla var nöjda efteråt - barnet, ponnyn och tränaren (och fotografen och mamman). Vi får väl se om vi kan locka hit dem någon mer gång :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar