lördag 27 september 2014

Tävling: Willands RF, FEI inledande program

Färger som vi gillar!

Idag har vi varit iväg på tävling. Claudius var den utvalde att få lufta sin (ganska luddiga) päls på bortaplan. Utmaningen vi tog oss an var FEI inledande program.

Willands RF är ett bra ställe att tävla dressyr på. Det är gott om plats att rida fram på där och nära till tävlingsbanorna. Allt är mycket överskådligt. Claudius var ganska laddad till en början. Höstkylan verkar pigga upp! Det lugnade sig snart och allt flöt på. Skolorna var fina på framridningen. Skrittpiruetterna ganska bra. Vi valde att inte centrera dem för mycket och planen var att göra likadant inne på banan. Om man ska peta i någon detalj så var det lite svårare för Karro att hålla honom framför sig i galoppen. Att verkligen ha honom framme för skänkeln ärligt hela tiden. Han gjorde dock fin förvänd och bra enkla byten. Sen var det dags för start.

Programmet flöt fint och harmoniskt. Jag är speciellt nöjd med travdelen. När vi startade FEI-dressyr i somras var skolorna lite svagare inne på banan och därför kändes det extra bra att de hittade in i dem med mer flyt och kraft nu. Skritten var egentligen bra sånär som på att han tappade koncentrationen någonstans mitt i när det kom två barnvagnar rullandes förbi banan. Då blev han lite hög i formen. Galoppdelen var mycket stabil. Allt belönades med 7 eller över förutom ett enkelt byte som landade på 6,5. Slutresultatet blev 68,750 procent och räckte till segern! Blågul rosett fick följa med hem! Kul och skönt när känslan och resultatet går hand i hand! (Så är det inte alltid - det kan variera åt båda hållen!)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar