lördag 21 maj 2016

Manthan och Lilly på pay´n´jump

Lilly värmer upp Manthan inför dagens rundor

Idag packade jag, Frida och Lilly in Manthan i släpet och åkte till Huaröd för att vara med på pay´n´jump. Man kan tycka att vi bor ute på landet, men Huaröd är faktiskt 30 minuters resa rakt ut i spenaten härifrån sett. :-) Hur som helst, vi var alla taggade och framme i god tid. Bangången gick som en dans - Lilly hade tittat på skissen som fanns på hemsidan tillsammans med startlistan så hon kunde redan vägarna och ordningen på hindrena.

Höjderna för dagen hade vi bestämt skulle vara 40 cm och 50 cm. Lilly tyckte nog egentligen att lite högre hade passat bättre men vi andra mindes hur nervös hon blev sist vi var ute så vi tänkte att det nog var bra om allt kändes väldigt enkelt med höjden. 

Framridning kunde ske på två ställen. Dels i en hage som var hyfsat nerbetad och dels på ett fält där gräset var lite högre. Vi började i hagen. Den hade en viss lutning så det blev hoppning i backe, lite extra styrketräning så där på lördagsförmiddagen alltså :-) Uppvärmningen gick jättebra. Manthan pigg och glad men ändå lugn i sinnet. Hoppningen i lutning fungerade också toppenbra.

När vi kände oss färdiga gick vi till banan för att kolla läget. Där hade det inte hänt så mycket som vi hade trott. Det visade sig att man måste räkna med lite längre tid för varje ekipage i bommar-på-marken-klassen. Många små med korta ben som ska ta sig runt...

Ett underbart ekipage som tog sig runt banan med stil och klass i sin egen takt!

Vi fick koppla av en stund och titta på nästa generation ryttare som gjorde sina debuter på en tävlingsbana. När det närmade sig Lillys start gick vi till den andra framridningen, fältet, och fick upp pulsen med en härlig galopp och några språng på hindena där. Det är så otroligt härligt att Lilly och Manthan har blivit ett så bra team nu! Den första tiden som Manthan var hos Lilly kändes det som att det skulle dröja till nästa sommar innan de skulle kunna vara ute och galoppera på öppna ytor, men det går hur bra som helst nu! 

Men hur härligt ser det inte ut?!


Taggade!

Fina!

Nöjda med värmningen del två var det dags att få komma in på banan. En kort stund såg Lilly aningen sammanbiten ut, men det rann av henne snabbt. Båda rundorna gick som tåget! Manthan var i sitt esse och höll inte igen på farten, och Lilly hängde glatt med. Det var toppen rakt igenom!

Mamma Frida filmar Lilly som är på väg mot första hindret

Mitt favorithinder! 

Sista hindret övervunnet - mot mål!

Två som är nöjda och gladaDet här tyckte alla var kul och vi har som plan att komma iväg snart igen. Kanske redan nästa vecka...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar