lördag 14 maj 2016

Tävling: 90 cm & 100 cm, Perstorp

Stene i full tävlingsstyling

Idag tuffade vi iväg till Perstorp igen. Känns inte som att det var så många helger sen vi var där sist. Då var det inomhus och Stene gjorde sin debut i 85 cm. Vi har tränat på och idag var det dags för debut igen. Gånger två faktiskt. Först i 90 cm och efter det i 100 cm. 

Karro och Stene gjorde en superfin insats i båda starterna idag måste jag säga! Lite av-och-på-läge i sann unghästanda, men det hör ju till. Inställningen hos Stene fortsätter att vara precis så bra som man kan önska. Han tappar fortfarande lite kontroll över sin kropp när han blir spänd eller förvirrad. Styv skulle man kunna sammanfatta det som, men han slutar inte arbeta eller försöka göra det ryttaren ber om, och det är en väldigt fin egenskap. Viljan att göra rätt finns alltid där hos honom. På framridningen och sedan framhoppningen gjorde han till exempel flera klockrena byten helt på hjälpen när Karro bad honom, men inne på banan hänger inte riktigt kroppen med och då får de antingen bryta av till trav och fatta ny galopp eller så blir det korsgalopp en bit.

Hoppningen fungerade okomplicerat som vanligt. Stene tuffar på och har inga frågetecken kring hindrenas utformning. Däremot får Karro vara noga med att sätta en ordentlig banhoppningsgalopp i honom när det är dags att rida rundan. Förut fanns det inte så många olika galopper att välja mellan, han hade liksom ett läge bara. Nu har han blivit starkare och kan också korta sin galopp mer, det är lätt att hamna i ett "tomt" läge om man inte stämmer av att han är igång ordentligt. Det gjorde den långbenta på ett bra sätt och lotsade runt Stene till en felfri runda i 90 cm och en supertrevlig runda med ett pet i 100 cm. Nytt för dagen förutom höjderna var ju att kombination tillkom i andra klassen. Det hoppade han igenom precis lika okomplicerat som hemma. 

Uppvärmning


Tänkte lite på det under dagen... För ett år sedan var Stene fortfarande inte sutten på. Rätt temperament och hoppvilja kan verkligen hjälpa till att kompensera upp för det som än så länge fattas i fysiska färdigheter. Men tvärtom... Not so much. En ponny kan ha all kapacitet i världen, men om inställningen till arbete fattas kommer man ändå inte så långt. Stolt och nöjd uppfödare idag!  

Jag och Stene kollar in förutsättningarna på tävlingsplatsen innan det är dags för honom att börja jobba.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar