söndag 6 juli 2008

Vilka fantastiska vänner jag har!

I onsdags var det dags för den stora kollen. Både Ophra och Samantha skulle dräktighetsundersökas. Hur det gick? Ja, vad tror ni. Det fanns inga fosterblåsor där inte.

Det beslutades att Ophra skulle komma åter på fredag då hon mest troligt skulle ha gått i brunst och kunde därmed sköljas innan betäckning. Toppen. Jag stod redo att åka till Göteborg för några dagars träning med Hera och Caramis hos min goda vän Klara. Vad gör man? Jo, man vänder sig till Gitte och frågar så snällt om hon kan tänka sig att hämta Ophra klockan halv sex på fredag morgon och ta med henne och Grynet ner till Flyinge. Det kunde hon. Väl där visar det sig att hon är tokbrunstig och står med ett jättestort ägg. Strålande. Jag är ju i Göteborg och Ophra behöver åka till hingsten idag. Hon kan inte alls vänta till på söndag som jag hade trott. Vad gör man? Jo, man ringer till sin kollega Nathalie och undrar försynt om hon kan tänka sig att köra Ophra och Grynet hela vägen ner till Ystad för att kunna bli betäckt. Det kan hon. Så på vägen hem från Flyinge kör Gitte förbi hemma hos Nathalie och de lastar om Ophra med föl till ett nytt släp och iväg igen. Vad skulle jag ha gjort utan er två? Jag tackar ödmjukast!

Samanta fick stanna i Flyinge efter att det hade konstaterats att hon för tredje gången inte hade tagit sig med Bocaccio Arden. Det kändes mycket tråkigt, men veterinären rekommenderade mig att byta hingst och jag bestämde mig för att följa hennes råd. I fredags hade hon, precis som Ophra, gått in i brunst och sperma beställdes. I går seminerades hon med Leuns Velds Elegant RP 135 (läs mer på http://www.ridponny.net/)

Träningen hos Klara i Billdal har gått strålande. Både Caramis och Hera har skött sig exemplariskt och det har varit jättekul. Två trötta men nöjda hästar kom hem och har idag bara fått slappa i hagen. Jag har dock inte legat på latsidan. Efter hemkomsten från Göteborg igår så gav jag mig iväg för att hämta hem Samantha och Totte från Flyinge. Totte skulle nämligen visas på utställning idag!

Alla som har träffat Totte vet att han är en tjejtjusare med mycket hormoner i omlopp. När vi anlände till Bjärsjölagård (utställningsplatsen) kan man säga att han var på topp. Han pratade med alla! Det gav dock med sig efter en stund när vi hade promenerat runt lite. Han var duktig och skötte sig bra när vi kom in i ringen. Han blev bedömd med poängraden 88787 = 38p och silver. Vi var nöjda även om han såklart är värd guld i våra ögon. Det var en dag med många nya intryck för honom och han åkte hem en erfarenhet rikare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar