lördag 10 juli 2010

Finalen

Så var det dags. Igår gick finalen för femåriga hästar i Scandinavian Open. Juno var en av 34 startande.

För alla nytillkomna eller glömska läsare kan jag berätta att Juno är lillasyster till stuteriets avelssto Hera. Juno har tidigare varit i vår ägo från att hon var ett tills hon var tre. Därefter sålde vi henne till min goda vän Klara i Göteborg. Hon har förvaltat Junos talang väl och har med hjälp av ryttaren Rickard Rådås tagit henne hela vägen till Falsterbo och den efterlängtade finalen.

Någon placering blev det tyvärr inte. Höjden fanns inte i kroppen. Det var en tuff omgång. Klassen startade kl 12.00, solen stod högt på himlen och det var årets hittills varmaste dag. Juno hade inte kvar den energi som krävdes och fick med sig tre rivningar ut från banan. Det var lite synd, men ingen deppade speciellt länge. Hon är en fantastisk talang och känslan av att vara i final sitter kvar - det är en stor prestation i sig!


Juno i första kvalet i måndags. Felfri runda.

Förvillande lika? Här är Hera och Olof exakt ett år tidigare. Samma dag, samma bana, samma härliga inställning hos hästen!

Nu väntar några veckors vila för Juno. Idag kör Klara henne till sommarbetet. Sen är det dags att ladda för nästa mål - Breeders! Juno är (såklart) redan färdigkvalad och ska bara se till att pricka formtoppen. Fortsättning följer... var så säkra!





1 kommentar: