måndag 9 augusti 2010

Helgens aktiviteter

Tilde och Samantha på framhoppningen, Hästhagens RF

Lördagens aktivitet bestod, som bilden ovan redan avslöjat, av tävling. Det var Samantha som skulle ut och luftas igen. En klass tyckte vi räckte den här helgen. Det blev LB med chans att sätta det andra kvalet till ungponnychampionatet. Tyvärr föll en bom i insprånget till kombinationen och rundan slutade på fyra fel. Synd, för i övrigt var den mycket stabil och hade fint flyt.


Ekipaget på framhoppningen. De är som gjorda för varandra. Allt ser perfekt ut... Utom en liten detalj - Vad kan det vara Tilde? ;-)

Ekipaget i aktion inne på banan.

Söndag = löshoppning. Det gick -faktiskt- strålande. Alla tre fyraåringarna har utvecklats jättefint i löshoppningen. Matador som gått på fart innan och hoppat lite med bogen före har hittat rätt tempo och hinner nu få med sig frambenen jättefint. Curre som ju alltid hoppat super, men saknat mod, känns nu tryggare och jämnare. Caramel har precis som M gått lite på fart tidigare alternativt börjat stanna när det inte är roligt att springa fort längre. Nu orkar hon hoppa mer på styrka och har upptäckt hur kul det är när man kan göra så. Hennes teknik är dessutom riktigt bra!

Det enda som var irriterande med den här löshoppningen var väl kameran. Tjejerna turades om att fota och lyckades pricka hästarna bra men skärpan ligger någonstans på bommarna... Kan inte kameran räkna ut själv att det är hästarna som är det viktiga?!?! hm...

Ja, skärpa eller ej, här kommer några bilder i alla fall!

Matador värmer upp över oxern.

Curre susar över hindret - med vindens hastighet om man ska tro kameran.

Härliga Caramel. Suddigt eller ej - så här ska det se ut!






1 kommentar: