söndag 7 november 2010

Klubbmästerskap


Tilde mottar sin och Samanthas blågula rosett!

Idag har tjejerna deltagit i klubbmästerskapet i hoppning på Eslövs RK, där de är medlemmar. Vem som blev klubbmästare är än så länge inte känt. Eslövs RK gör så att de har två deltävlingar, en på våren och en på hösten, och sen räknar de ihop resultaten från båda tävlingarna.

Tilde och Karro deltog i två klasser var idag. Tilde red Samantha såklart och Karro red Caramel. Egentligen skulle hon ha startat Matador, men han har råkat lite illa ut i hagen och har ett sår som ömmar och därför fick han stå över. Istället fick Karro äran att debutera Caramel i hopp-sammanhang.

På grund av brist på motståndare valde Tilde att starta LD med Manthan istället för LB, för då hade hon varit ensam ponny och hur kul är det med omhoppning då? Det gick strålande i LDn och ekipaget var snabbare än alla c och d-ponnyer och vann därmed klassen. Caramel och Karro skötte sig med den äran. Jämna fina språng och ett rytmiskt tempo hela banan runt. Tyvärr föll en bom på sista hindret men annars var det en toppen runda.

I andra klassen (LC) satsade Tilde järnet i omhoppningen med riktigt snygga svängar, men det höll inte riktigt hela vägen - näst sista hindret i omhoppningen föll. Det räckte dock till en tredjeplats. Karro och Caramel gjorde återigen en mycket fin och stabil runda med noll fel i grunden. Jätteroligt att se hur bra Caramel fungerar på tävling och Karro hjälpte henne runt banan på ett (som vanligt) föredömligt sätt!

Tilde hade även med sin egen ponny Afro till start. De gjorde två stabila rundor med en tredje plats i första klassen och en andra plats i andra klassen! Bra jobbat Tilde!

Nu återstår att se om Tilde har någon chans på mästartiteln...

I veckan som varit har vi kommit igång med löshoppningen igen. Alla unghästarna skötte sig riktigt bra och det var alltigenom kul att löshoppa faktiskt! Bjuder på en härlig guling:

Vanilla visar hur man ska sträcka på huvud och hals i språnget.

En gammal veteran smög sig in på banan också när unghästarna var färdiga... kan ni gissa vem? Ledtråd: Den är svart och lite farlig ibland.

Hera såklart!

Och som hon hoppade - jag fick gåshud!

1 kommentar: