lördag 19 maj 2012

Arbetsdag och beteskoll

Idag har varit en riktigt bra dag. Vi har fått mycket gjort och det har känts skönt att bara pyssla hemma och inte åka på tävling faktiskt.

Karro, jag och Micke påbörjade det årliga hagprojektet som innebär mockning och stenplockning. Ja, mocka är ju en never ending syssla, men även stenarna verkar ha en förmåga att föröka sig... Hela förmiddagen och halva eftermiddagen gick åt, men det positiva är att man får fika när man har varit duktig :-).




Hard workers!


Karro övningskör och klarar det med glans som den bondtös hon är :-)


Efter fikat gick vi på beteskoll. Unghästarna går ute sedan några veckor och njuter av gräs och frihet. Först gick vi till stona. Det är Foxy (Högås Foxy Lady f-09 e Leuns Velds Elegant RP 135 u Simberg Samantha) och Perfa (Högås Parfait f-11 e Coelenhage´s Prins Thatch RP 151 u Högås Vanilla) som kamperar ihop. De ställde snällt upp för lite fotografering.



 Perfa i förgrunden med Foxy bakom sig.


En tvåhövdad ponny?!?


Sedan gick vi vidare till grabbarna. Det är ett- och tvååriga hingstar/valacker. Tre av dem är Högås-ponnyer och de andra två är halvblod. Stene (Högås Springsteen f-11 e Coelenhage´s Prins Thatch RP 151) Bambi (Högås Bamalama f-11 e Fabian xx RP 123) och Rocky (Högås Rock´n´Roll f-10 e Arhults Alexander RW) samt SuperTure (f-10 e HipHop) och Viento (f-10 e Ludwigs Champion).



 Stene och Bambi i full fart


 Bambi och Stene tar paus


 Rocky tar en galopp


Med på betesrundan var också två av gårdens tre hundar. Det var vår underbara Signe och mammas hund Dixie. Finns det något bättre än att få skutta fram över fälten och sticka nosen i marken ÖVERALLT?!?!


Signe är så snabb att hon knappt fastnar på bild...


 ...men om man platsar henne så sitter hon stilla... I alla fall en liten stund.


 Signe och Dixie på äventyr


Efter avklarad runda fick vi ta tag i dagens ridning. Jag red Curre och Claudius, Karro red Knatte och Speedy. Speedy är Karros egen häst. Han är fyra år och bor här hos oss under sina arbetsperioder så att det ska vara lättare att samordna all ridning. En supertrevlig häst som gjorde en fantastiskt fin debut på hoppträningen förra veckan. Inte åkt transport sedan han var föl och aldrig varit i ett ridhus förut, men det var inget som märktes. Han hoppade en hel 90-centimetersbana med vattenmatta, plankor mm som ingenting. Lovar gott inför framtiden...!



Karro och Speedy från dagens arbetspass

Det sista vi gjorde idag var att fixa iordning Claudius för att kunna ta lite fina bilder. En godkänd hingst behöver man ju lite extra fina bilder på för att kunna använda i marknadsföringen av honom och det kräver även sin extra tid. Men kvällen var fin och vi kände oss fortfarande pigga och arbetssugna (kan det ha varit allt socker som var i kakan?!) så gummibanden och glanssprayen åkte fram i rask takt. Här kommer ett litet smakprov på hur det blev:


Framhoppning


Travträning över cavalettibommar

Nu lockar duschen och sängen. Trött men nöjd säger jag godnatt!

3 kommentarer:

  1. Team Högås ÄGER!!

    SvaraRadera
  2. En fin avkomma har hon fått Vanilla. Kul att Lobie får leva vidare i aveln! Han såg rätt stor ut? Roligt att det blev en gul till! Även han är lik sin morbror. Vad har du tänkt att göra med honom framöver?

    SvaraRadera