söndag 30 juni 2013

Klubbmästerskap i hoppning

Sara, mycket god vän och högt uppskattad ridlärare på Eslövs RK, håller ordning på banan!


Idag, som har varit en regnig dag, har vi varit hos Eslövs RK (hemmaklubben) och deltagit i hopp-KM. Vi tog med oss varsin pålle. För mig blev det Grynet och för Karro blev det Speedy. Egentligen fanns det bara LD och LC, men de gjorde ett undantag för Karro och höjde banan ytterligare en nivå så att hon kunde debutera 1.10!

Grynet var en peng, som alltid hitintills faktiskt. Vi hoppade båda klasserna inklusive omhoppning (hehe, man passar ju på lite när det är möjligt) med felfria rundor i grunden och ett pet i andra klassens omhoppning. Min plan var att om det kändes bra idag så ska vi gå upp en nivå och debutera LB - och det gjorde det ju, så nu närmar vi oss rätt höjd för femåringar: 90 cm  - here we come! Nu får jag ju beställa ett kvalkort till ungponnychampionatet! :-)

Framhoppning på krysset.

Första hindret.

Duktig.

Mot mål

Speedy och Karro gjorde två riktigt fina rundor tycker jag. I första klassen (1 m) flöt allt jättefint, förutom ett  helt oväntat stopp på ett räcke som stod på rak linje från ett annat räcke... De låg helt rätt, men Speedy blev plötsligt tittig. Jaja, ingen stor grej, han hoppade snällt vid andra försöket. Sen var det dags för debut i 1.10. Den rundan var strålande rakt igenom. Grundomgången var felfri och i omhoppningen trillade det en bom (även Karro passade så klart på att få rida lite omhoppning på sin unghäst). En toppenfin debut! Ekipaget hade dessutom näst snabbaste tiden, så om inte bommen hade trillat så hade de slutat tvåa i KM-klassen! Nu är det dags att anmäla till denna höjden på riktig tävling!

Slutet på första rundan. 

På gång i klass två.

Nu börjar det äntligen bli lite högre! :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar