onsdag 26 februari 2014

Plutten igen

Plutten tänker räcka ut tungan åt oss?!? ;-)

Tack vare ridbanans återvunna funktionalitet har vi kunnat börja löshoppa här hemma igen. Vi har ju faktiskt tre  ponnyer som är nyblivna treåringar nu. Dags att börja bruka allvar. De har väl iof fått löshoppa lite grann ända sen de var avvanda från sina mammor, men nu får det bli en period med lite mer fokus. Inridning ska vi också komma till... Men det kan få bli lite mer vår ute först :-)

En annan som också får vara med och löshoppa är Plutten. Han har inte kommit så långt än i den uppsuttna hoppningen - vi är på inhoppningsstadiet (vilket går bra!) och därför tycker jag att han kan vara med på löshoppningen också några gånger och få hoppa lite mer ordentliga hinder.

I söndags ägnade jag del av förmiddagen åt att klippa Plutten medan Karro red. Han blev riktigt fin! På eftermiddagen byggde vi löshoppning och självklart fick kameran följa med ut till ridbanan! Hehe, nyklippt ponny lös på ridbanan = ett måste att dokumentera om man är fotonörd...

Först fick han hoppa lite studs i båda varven. Ganska jobbigt tyckte han. Han har en väldigt stor och rund galopp som än så länge är lite svår för honom att korta - men han jobbar bra med det! Sen avslutade vi med hjälphinder och oxer. Han hoppar spänstigt och avslappnat. Very nice!

Så här snygg var han:

Glömde skriva det i förra inlägget om honom, men han gjorde faktiskt treårstest när han var tre och fick då dubbla utmärkelser med 9:a på galoppen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar