tisdag 26 maj 2015

Treårstest

Brasse i löshoppningsringen

Igår var vi i Bollerup och visade Karros häst på treårstest. Jag har presenterat honom tidigare i bloggen, klicka här för det inlägget.

Det gick riktigt bra och vi är nöjda med resultatet. Det började med lösgalopp och därefter löshoppning. Lite spänd (som 100 procent av alla andra treåringar) när han skulle visa sin galopp, men kvalitén lös igenom ändå. Det blev ett högt betyg, 9! Löshoppningen flöt på utan missöden och B gjorde det precis så bra som han kan. Det blev en trevlig upplevelse för honom och det är viktigt. Han behövde inte hoppa så högt eftersom domaren såg att detta inte var en hopphäst och han var inte aktuell för de höga betygen. Klokt av domare Mikael Nolin! Han fick beröm för fin bakbensteknik, men det fanns ju några övriga saker att önska. Betyg 6 - 6.

Sen var det dags att fånga in djuret igen och visa exteriören vid hand. Karro fick fram hans goda sidor på ett bra sätt. Här kom väl dagens enda bakslag. Det började så bra med fina ord om god typ, meeen säger exteriördomaren sen (då vet man att nu kommer nåt jag inte vill höra). Hans mankhöjd överstiger avelsmålet för SWB, poäng 7. Så var det med det. Det är likadant om man visar en häst som är "för liten", de drar direkt en poäng på typen. På huvud, hals och bål fick han betyg 8 och på benen 7. Skritten blommade väl inte riktigt ut, det blev 7,5 på den men traven satt fint: 8,5!
Totalt blev det 47 poäng som gångartshäst och diplom!

Så här snygg är han!

För att få sitt diplom måste man genomföra ett ridprov också, så vi sadlade upp djuret och traskade iväg till nästa ridhus. Här kom ekipaget verkligen till sin fulla rätt. Allt såg så harmoniskt och välbalanserat ut. Betyget för framåtbjudning blev 9 och betyget för lösgjordhet blev 9!

Ridprov

Nu väntar sommarbete för den unge herrn. Man brukar väl önska att treåringarna ska växa till sig lite under sommaren, men det behövs inte i det här fallet. Njut bara Brasse lille, det räcker!

Karro och B efter avslutat test. Nöjda och glada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar