fredag 1 augusti 2008

Ophra & Grynet har äntligen kommit hem!

Efter mycket lång väntan, det har varit som en evighet, fick vi äntligen åka och hämta hem Ophra och Grynet. Exakt vad som har orsakat leverskadan kan de inte riktigt svara på men värdena ser bättre ut och hon är väldigt pigg och matglad.

Under de två veckor som de har stått på Helsingborg så har Ophras ben och mule svullnat upp en del pga vätskebildning. Det har resulterat i husprickor och sår. Benen ser inte så jätteroliga ut just nu, men de är på god väg att läka.

Den medicin Ophra ska äta under de tre närmsta veckorna innehåller cortison, vilket gör henne känslig för solens uv-strålar. Hon och Grynet får därför bara gå ut på kvällen och de dagar det är dåligt väder. Jag har dock tänkt att de ska få gå ute hela nätterna så snart de är invanda på gräs igen.

Om ungefär tio dagar ska vi ta nya blodprov och jag tänkte passa på att även dräktighetsundersöka henne samtidigt. Vi ultraljudade innan vi lämnade djursjukhuset i onsdags, men det gick inte att säga säkert. Det såg ut som att hon hade en fosterblåsa, men den var en aning liten för att vara nästan 30 dagar gammal. Det får bli en ny koll helt enkelt.

Så här såg det ut in onsdags kväll. Ett kärt återseende som alla gladde sig åt. Grynet blev speciellt glad över att äntligen vara fri igen och sprang det absolut fortaste hon kunde runt hela betet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar