torsdag 28 maj 2009

Tävlingsresultat och övrig uppdatering

Senast rapporterade resultat var från Vinslöv. Hera har varit ute en hel del sen dess.

Utomhus debuten skedde i Ringsjön. Där var hon anmäld till två klasser, 1.20 + 1.20. Det kändes lite nervöst. Skulle hon klara att gå rakt in på den höjden utan en lägre klass i kroppen? Jodå, det klarade hon utan problem. Ett bom trillade men i övrigt hoppade hon super. Olof var mycket nöjd med henne. Däremot hade hon ådragit sig en ganska djup sårskada på framhoppningen som vi märkte först mellan klasserna. Det blev såklart ingen mer start den dagen utan istället fick vi åka hem med bandage och en flaska penicillin. Som tur var blev hon inte halt och två veckor senare var vi på banan igen.

Det blev ytterligare en debut kan man säga - första tävlingen på gräs. Vi åkte till Frosta i Hörby där hon fick gå en klass, 1.10. Fin och avslappnad, men även denna gång trillade en bom i marken. Dessa oansenliga räcken... tar hon dem inte på allvar?!

Ja, det är bara att tävla på så vi åkte till Trolleholm för att hoppa två klasser, 1.20 + 1.20. Och äntligen så trillade nollan in. Hon var så fin! Susade runt banan i bästa stilen. Lite paus och sen dags för nästa klass. "Nu är hon nog lite trött och petar säkert nåt" sa jag till mig själv, men tänkte att det gör ju inte så mycket. Tji fick jag för hon var lika fin som i första klassen. Noll fel en gång till. Härligt!

Tre dagars vila och sen tävling igen. 1.20 i Flyinge, ute på deras gräsbana. Och den stora frågan var: Ska vi lämna in kvalkortet? Dvs kvalkortet som efter tre felfria rundor i 1.20 berättigar till start i Falsterbo Scandinavian Open i sommar. Man har sex kvalförsök på sig och kortet måste lämnas in innan start. Vi var osäkra. Nu gick hon ju två nollor sist, statistiskt sett borde hon kanske riva nu då?! Vi hoppade fram först och hon kändes fin. Vi lämnade in kortet. Jag ska villigt erkänna att jag var riktigt nervös. Jag klättrade nästan upp i knät på Nathalie som var med mig som sällskap. Men vad hade jag att vara nervös för? Hon gick runt med noll fel! Oj så roligt. Nu har vi två kval kvar på fem försök.

Annat som har hänt är såklart det årliga betessläppet. I början av maj fick våra hästar, som ju redan smygbetat i två veckor, flytta till det stora betet och fick där sällskap av två gamla fullblodsdamer och ett ettårigt nordsvenskt sto. Så nu går Ophra, Vanilla, Grynet och Totte där tillsammans med sina nya kompisar och njuter av gräs och frihet.



Mimsan 18 årig fullblodstant hälsar på Pärlan, 1årig nordis
Fölet har hunnit bli en vecka nu och har tillsammans med sin mamma fått börja gå ut i gräshagen. Det är såklart superkul. Nedan följer en liten stilstudie à la Foxy!








En sak till har faktiskt hänt här. Den 10 maj, samma morgon som vi skulle åka på treårstest, födde min underbara hund Melba sju stycken valpar! De är såklart helt fantastiska och måste egentligen upplevas live för att till fullo uppskattas, men för er som inte har möjlighet till det så finns deras utveckling dokumenterad här.






2 kommentarer:

  1. Ååå vilken fin galopp den ser ut att ha, lilla Foxy!!!

    SvaraRadera